CHP Ordu'da sahaya indi

TAKİP ET

CHP’nin Türkiye’de eş zamanlı yürüttüğü Saha Çözüm Hareketi, dün Ordu’da çalışmalarına başladı. 3 ay içerisinde 481 bin hane, 57 bin işyeri ziyareti gerçekleştirileceği belirtildi.

CHP İl Binasında Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, PM Üyesi Devrim Barış, İl Başkanı Atila Şahin, Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe ve partililerin hazır bulunduğu toplantıda Saha Çözüm Masası ekibinin Ordu’da yapacağı çalışmalara değinildi.

“Sorunlara çözümler üreteceğiz”

CHP İl Başkanı Atila Şahin, Saha Çözüm hareketini Ordu’da da başlatacaklarını belirterek; “Genel Merkezimizin yönlendirmeleriyle Erzincan İl Başkanlığımızca tamamlanan ve Sakarya, Erzurum, Mardin, Batman, Hakkâri, Diyarbakır ve Van İl Başkanlığımız tarafından sürdürülmekte olan “CHP Saha Çözümü”nü Ordu’da da uygulamaya karar verdik. Bu zor dönemde “CHP Saha Çözüm Ordu” çalışmamızı başlatıyoruz. Derinleşen bu ekonomik bunalımda halkımızın yanında olacak, Ordu’da çalmadık kapı, derdi dinlenmedik hemşerimizi bırakmayacağız. Halkımızın sorunlarını sahaya inerek bizzat halkımızdan öğrenecek, partimizin çözüm önerilerini halkımıza sunacağız. Altınordu ilçelerimizden başlayacak olan Saha Çözüm Ordu, tüm ilçe ve köylerimizde hane ve esnaf ziyaretleriyle halkımızın yanında olacak. Esnafıyla, işçisiyle, köylüsüyle, genciyle, kadın ve erkeğiyle, tüm Ordu halkıyla kol kola, kentimizin ve ülkemizin sorunlarını konuşacak, yine halkımızdan gelen önerilerle sorunlara çözümler üreteceğiz.” dedi.

“Ordu’da da başlıyoruz”

Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ise şunları söyledi; “CHP olarak Saha Çözüm Ekibi Koordinasyon Ekibi adı altında Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde bulunan 11 ilde çalışmayı başlattık. Ordu’da da bu çalışmaya başlayacağız. Bu çalışmamızın amacı, bölgede yaşayan tüm hemşehrilerimize ulaşıp, CHP iktidarının ilk 100 gününde, 3 ayında, 1 yılında neleri yapabileceğimizin vaatlerini şimdiden vatandaşımıza anlatmak olacak. Bölgede yaşayan insanlarımızın CHP iktidarından beklentilerinin ne olduğunu bizzat evlere ve işyerlerine gidip bunları tespit etmiş olacağız. CHP iktidarında, Ordulu vatandaşlarımızın taleplerini bir düğmeye basarak tespit etmiş olacağız. Ordu’da 760 bin 872 nüfusumuz var. Hane sayımız 481 bin. İşyeri sayımız 57 bin. Bu çalışma 3 ay süreyle devam edecek. Bu hane ve işyerlerine ulaşmaya çalışacağız. Ordu’nun büyük ilçeleri Altınordu, Ünye ve Fatsa dışında kalan 16 ilçemizin 772 mahallesinde bu çalışmayı gerçekleştireceğiz. Bu çalışmada 100’den fazla genç arkadaşımız ekip olarak profesyonel bir kadroyla sahaya inecekler. Vatandaşların kapılarına kadar gidip taleplerini kayıt altına alacaklar. CHP İl Başkanlığında bu çalışmada yer alacak kadın ve erkekleri tespit edeceğiz. Onların eğitim sürecinin ardından saha çalışmalarına başlayacağız” dedi.

“530 bin kapıyı çalacağız”

PM Üyesi Devrim Barış da; “Çeşitli illerde bu saha çözüm çalışmamızı gerçekleştirdik. Bu illerin arasında daha çok doğu ve güney doğu illerimiz vardı. Bugün ise Karadeniz illerimize Ordu ile start veriyoruz. Yakın zamanda Trabzon ve Samsun’da bu çalışmalarımız sürdürülecek. Ordu’da 530 bin kapıyı çalacağız. Yani Ordu’da çalınmadık kapı bırakmayacağız. Ziyaretlerimiz sırasında vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde tespit edip, hızlı çözüm önerilerimizle iktidarımız döneminde bu taleplerimizi gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.