Çiko Cemal'i kim ihraç edecek

TAKİP ET

Erdoğan Erişen Ordu Hayat Gazetesi'nde yazdı.

Bugün MHP denince içinde bulunan kadrolara baktığınızda ilk akla gelen 3 isimden birisi mutlak Cemal Enginyurt’tur. Çünkü, Enginyurt’un, nam-ı diğer “Çiko Cemal”in tek tartışılmayacak özelliği ülkücülüğü, yani MHP kimliğidir.

O’nu “kesin ihraç” talebi ile Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Milli Talebe Federasyonu Genel Sekreterliği görevlerinde bulunduğu yıllarda o, Ülkü Ocaklarının en genç müdavimlerindendi.

Bahçeli daha MHP’ye üye bile değilken, Cemal Enginyurt, MHP’nin hala yasaklı olduğu ve Olağanüstü Hal(OHAL) döneminin devam ettiği 1986 yılında Ordu Bizim Ocak temsilciliğini kurarak, 12 Eylül sonrası İlk Ülkü Ocakları faaliyetini başlattı. Bahçeli henüz partiye kayıt bile olmamıştı.

Enginyurt’u “ihraç edin” diye Yüksek Disiplin Kurulu’na gönderen MHP’nin başkanlık divanındaki Fatih Çetinkaya, 46 yaşında. Cemal Enginyurt, Ülkü Ocaklarından içeri girdiğinde o daha 1 yaşındaydı. Hiç milletvekili olamadı.

Enginyurt’un ihracına karar verecek Yüksek Disiplin Kurulu’nun Başkanı Halil Öztürk de, Enginyurt’un cezaevine girdiğinde 7 yaşındaydı.

MHP’nin bir Başkanlık Divanı Üyesi Kadir Şekerci, 2. Yaşını kutlarken, Cemal Enginyurt Ülkü Ocakları’nın bir militanı olarak daha 13 yaşında cezaevine konuluyordu. O da hiç milletvekili olamadı.

Enginyurt’un ihracını görüşecek Yüksek Disiplin Kurulu Üyelerinden Kürşat Türker Ercan, 1980 doğumlu. O doğarken Cemal Enginyurt, Ülkücü olduğu için cezaevinde işkence görüyordu. Disiplin Kurulu Üyesi Hami Korkmazlı da, daha 1 yaşındaydı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu’nun askeriyede görev yaptığı dönemlerde de Cemal Enginyurt, bir ülkücü olarak cezaevinde işkence görüyordu.

Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Duygu Kurban Gözüoğlu doğduğunda Cemal Enginyurt’un hapislik yaşamı devam ediyordu. Gencer Özdemir ile Mehmet Azar’ın doğduğunda da, Enginyurt, işkencelerle boğuşuyordu.

Bir başka Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Fevzi Fırat Gözüyeşil, doğduğunda bir kaç yıl önce cezaevinden çıkan Cemal Enginyurt, yasaklı olan MHP’nin yerine kurulan MÇP’nin ayakta kalması için çalışıyordu.

Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu’nun partiye girdiği dönemlerde Cemal Enginyurt, bir dönem milletvekilliği, bir dönem MYK Üyeliği yapmış, Ordu İl Başkanı olarak görevine devam ediyordu.

Enginyurt, Ülkü Ocakları davasında 13 yaşında cezaevine girdiğinde Genel Başkan Yardımcıları: İzzet Ulvi Yönter de, Kamil Aydın da, Mevlüt Karakaya da, akademisyen olarak görev yapıyordu. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı da ondan sonra partili oldu. Emin Haluk Ayhan’ı da sorsanız Enginyurt kadar partili olduğunu duyamazsınız.

Ya Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu… O da Ordulu ama Ordu veya fındık konusunda kaç beyanatını duydunuz? MHP’nin örgütlerle ilişkisi olmayan, hep tepeden atanan isimleridir.

Genel Başkan Yardımcılarından Semih Yalçın ile Feti Yıldız’ın da elbet partililiği sorgulanmaz ama, onlardan daha fazla çile çekmiş bir ülküdaşlarının “ihraç istemine” onay vermeleri ne derece etik ve ahlakidir…

………………

Gelelim Cemal Enginyurt’un ihracına neden olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile ilgili sözlerine. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Enginyurt, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Bakan Yardımcılarını TBMM’de ziyaret ederek, Ordu’ya Fındık başta olmak üzere verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyordu. (12 Aralık 2019)

Bir başka haber: “Fındık fiyatları hakkında MHP 'den dikkat çeken bir açıklama ve teşekkür geldi. Cemal Enginyurt, Tarım Bakanı ve TMO Genel Müdürüne teşekkür etti.” (7 Nisan 2020)

“2018 yılında serbest piyasada fındığın 8-9 liradan işlem gördüğünü, 2019 yılında üreticinin TMO’dan 14-15 lira beklerken 17 liradan fındık sattığını ve bu fiyatın üretici için ‘düğün bayram’ olduğunu belirten Enginyurt, ilgi ve destekleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ve TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’a teşekkür etti.” (5 Mayıs 2020)

“MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl üreticilerin, ürettiği ürünün karşılığını almanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek bunun için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile TMO yöneticilerine teşekkür etti.” (9 Haziran 2020)

Teşekkür ederken taltif edilmeyen Enginyurt, üretici aleyhine değişen fındık politikasını görünce eleştirince ihraç ediliyor.

Bırakın onu ihraç için disipline sevk edenlerin ve yargılayacak olanların MHP’liliğinin tartışılırlılığını bir yana, siz aslında Cemal Enginyurt’u değil, ona oy veren tarihinizde görmediğiniz 81 bin 676 vatandaşı ve sesi olduğu 500 bini aşkın fındık üreticisini ve fındıktan geçimini sağlayan milyonları partinizden ihraç edeceksiniz…