Dalak: Paralar çöpe gitti

TAKİP ET

CHP Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak, birçok projenin mimarlara çizdirilip büyük meblağlar verilmesine karşın ihalelerinin dahi yapılamadan bu paraların boşa gittiğini söyledi.

CHP Altınordu İlçe Başkanlığı'nda açıklamalarda bulunan Dalak, "Sahilde Deniz Yıldızı projesi uygulanacaktı. Bu proje İstanbullu bir mimara 400 bin liraya çizdirildi. İhaleye sunuldu. Ancak Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan izin alınmadığı için hepsi çöpe gitti. Boztepe'ye teras projesi yapılacaktı. Bunun için bir mimara proje çizdirilmiş, 360 bin liralık bir bedel ödenmiş. Bu proje iptal olduğundan bu 360 bin lira çöpe gitmiştir. Boztepe'ye 3.5 milyon lira harcanarak Macera Parkı yapıldı. Ancak istenilen amaca ulaşılmadığı söküldü. Otogarın anlaşması yapıldı. 21 milyon liralık maliyetle anahtar teslim yapılacaktı. Sözleşme feshedilmiş. Yeniden davet usulüyle bir ihale yapılmış, Hasan Fehmi Şahin isimli bir inşaat firması sahibine verilmiştir. 21 milyona mal olacak otogar inşaatı 40 milyona mal olacak. Yaklaşık 2 katına mal olacak. Zaten hala inşaat bitmedi. Otogar 40 milyondan fazlaya gelecek." dedi.

İhalelere Ordulu mühendis ve mimarların çağrılmadığını aktaran Dalak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören'e 'İhale neden davet usulüyle yapılmakta? Niye İstanbul firmasına verildi? Bu rantçılık niye? diye sordu.

Tahıl Pazarı ve Şadırvan'da yapılan çalışmaya da değinen Dalak; "Sadece taşları değişmiş. Sadece taş için bu kadar para harcamaya gerek var mıydı?  diye sordu.