Danıştay Giresun Çevre Yolu'nun başlama noktasını iptal etti

TAKİP ET

Giresun Çevre Yolu’nun başlangıç noktası Gülyalı Tepealtı mevkiinde sahile yapılacak viyadük ve dolgulara Danıştay izin vermedi. Gülyalı Belediyesi’nin itirazını haklı bulan Danıştay verdiği karar ile sahilin korunmasını sağladı.
Giresun Çevre Yolu Ordu Gülyalı Tepe altı mevkiinden başlayıp Giresun Keşap ilçesinde sona erecek. Çevre yolunun başlama noktası Gülyalı Tepealtı mevkiinde plaja viyadük ve dolgu yapılması planlanıyordu.
Gülyalı Belediyesi ve Ordu Çevre Derneği konuyu yargıya taşıdı. Ordu 1. İdare Mahkemesi ,plaja viyadük ve dolgu projesini iptal etti.  Projenin sahibi Karayolları kararı Danıştaya taşıdı.
Danıştay 6. Dairesi yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.
Giresun Çevre Yolu için Gülyalı sınırlarında yapılması planlanan viyadüğe mahkemenin ret cevabını verdiğini söyleyen Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Giresun Çevre Yolu projesi kapsamında ilçemiz sınırlarında yapılması planlanan viyadüğün kumsallarımızı yok etme tehlikesine karşılık, Gülyalı Belediyesi olarak Ordu Çevre Derneğimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz itiraz, Ordu 1. İdare Mahkemesi’nce kabul görmüştü.
 Dava, Danıştay 6. Daire tarafından kesin olarak sonuçlandırıldı. Danıştay 6. Dairesi, Ordu 1. İdare Mahkemesi’nin kararını onayladı. Tepealtı kumsallarımız nihai olarak kurtuldu. Bugünün ve geleceğin Gülyalı'sına müjdeler olsun.”dedi.