DEVA İl Başkanı Türkmen'den zam tepkisi

TAKİP ET

DEVA Partisi Ordu İl Başkanı Erkan Türkmen, dört kişilik bir ailenin gıda ihtiyacını karşılamak için minimum harcama tutarının bir önceki aya göre % 4,87 oranında arttığını belirterek, “Son bir yıllık gıda enflasyonu %137,38’e çıktı.” dedi.

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı olan açlık sınırı son bir ayda 344 TL artarak 8.130 TL’ye, yükseldiğini hatırlatan Türkmen, gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu aylık harcamalarının toplam tutarı olan yoksulluk sınırı ise Aralık ayında 1.119 TL artarak 26.483 TL’ye çıktığını, dört kişilik bir ailenin gıda ihtiyacını karşılamak için minimum harcama tutarı bir önceki aya göre % 4,87 oranında arttığını ve son bir yıllık gıda enflasyonunun %137,38’e çıktığını söyledi.

“Kasa tamtakır”

Bu koşullar altında kamu çalışanlarına ve emeklilere verilen zam oranının beklentilerin çok altında kaldığını ifade eden Türkmen, şunları söyledi; “ Hele ki gerçek enflasyonun % 250-300 olduğu bir ortamda, kamu çalışanları ve emekliler açlık sınırının altında maaş alacak olması Allah’tan reva mıdır? İşverenin yapması gereken zam için oran % 54 iken devletin yaptığı zam %30 olursa bizim de şu soruyu sormamız gerekmez mi? Ey bu ülkeyi yönetenler bu çalışanlar farklı ülkelerde mi yaşıyor? Yaptığınız ne matematiğe uygun ne de vicdana! Ve bütün bunlar seçime giden bir süreçte olduğuna göre, devletin kasası tamtakır demek ki. Vatandaş hak ettiği gibi yaşayamazsa, önümüzdeki seçimde siz hak ettiğiniz sonuçları alacaksınız demektir. Bu millet sizi o saray koltuklarından kaldırıp, yerinize dürüst, tecrübeli ve liyakatli kadroları iktidar yapacaktır.”