Dijital eğitimde Bahçeşehir farkı

TAKİP ET

Dijital eğitim içeriği ve altyapı yatırımlarıyla Türkiye’de uzaktan eğitim dönemine de öncülük eden Bahçeşehir Koleji Ordu Giresun Enver Yücel Kampüsü, SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan’ı ağırladı. Eraslan, eğitim uygulamaları hakkında bilgi verdi. Fen ve Teknoloji Lisesi'nin 2021-2022 eğitim öğretim döneminden itibaren faaliyete geçeceği belirtildi.

 

Bahçeşehir Koleji Ordu Giresun Enver Yücel Kampüsü'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Türkiye'de dijital eğitimde lider olan Bahçeşehir Koleji'nin LGS'de de fark yarattığını söyledi.

"Bu bir tesadüf değil"

LGS sınavına değinen Eraslan; "Geçen hafta açıklanan LGS başarısı tesadüfe bağlı değildir. LGS'de özellikle matematik sorularının zorluğundan bahsedildi. Bahçeşehir Koleji'nde kişiye özgü eğitim kurumlarından tutun da akademik yapay zeka temelli takibe kadar çok önemli işleri felsefesine yerleştirmiş bir kurum olduğu için LGS onlar için daha iyi geçti. Matematik öğretim programları yeni nesil sorulara uygun hale getirilmelidir. Özellikle yeni nesil soruların ve eğitim içeriklerinin ilkokul kademesinden itibaren tüm öğrencilere sağlanması gerekmektedir. " dedi.

"Bahçeşehir bu sisteme yıllardır hazır"

'Eğitimde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyen Eraslan, şunları kaydetti; "Son 1.5 yılda uzaktan eğitim, dijital eğitim, EBA, online, metodbox eğitimlere geçildi. Türk milleti hiç bu kadar eğitimle iç içe olmamıştı. Artık dünyanın eğitim süreçlerinde farklı bir anlayışa geçtiğini görüyoruz. Bunların başında da Bahçeşehir Eğitim Kurumları geliyor. Bahçeşehir ile SODİMER olarak bir işbirliği çalışmamız var. Hem öğretmenleri hem programları hem de uzaktan eğitim felsefesi bağlamında ülkemizde çok önemli işler yapan bir kurumla beraber olmak hepimizi onore etmekte.

"Eğitim hibrit olarak devam edecek"

Hibrit eğitimi ülkemizde ilk kez dillendiren kurum Bahçeşehir Eğitim Kurumlarıdır. Ülkemiz an itibariyle Hibrit Eğitimdedir. 2 gün uzaktan öğretim, diğer günler yüz yüze eğitim bağlamında kendini gösterir. Uzaktan eğitimde 4 faktör ön planda; bunlardan en önemlisi öğretmen. Bir diğeri öğrenci. Birçok öğrenci uzaktan eğitimle yeniden tanıştı. Bahçeşehir Eğitim Kurumları'nın yıllar önce yaptığı bir dijital eğitim sermayesi var. İlk defa 2000 yılında Piraziz'in bir köyünden İstanbul'a canlı dersin verildiği, Uğur TV'lerin yapıldığı, internetin ilk bağlandığı kurumun bir dijital eğitim sermayesinden bahsediyoruz."

"Fen ve Teknoloji Lisemizi açıyoruz"
Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Savaş Boyar ise; "Yapay zeka tabanlı Dijital Öğrenme Platformu metodbox üzerinden online derslerimizi bu süreçte hiçbir kesintiye fırsat vermeden uyguladık. Aldığımız geri bildirimler de doğru zamanda doğru işleri yaptığımızın desteklenmesi bizleri mutlu etti. Artık eğitimde bir dönüşüm başladı. Dijital eğitim yaşamımızın bir parçası oldu. Türkiye'de 15 tane olan Fen ve Teknoloji Lisemizin 16'ıncısını Bahçeşehir Koleji Ordu Giresun Enver Yücel Kampüsü'ne açacağız. Güzide kampüsümüzde de önümüzdeki eğitim öğretim döneminden itibaren Bahçeşehir Koleji Ordu Giresun Enver Yücel Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi'ni hayata geçirecek olacağız. Bu liselerimiz, hazırlıkları olan totalde 5 yıllık liseler. Öncelikli hedefi, topluma faydalı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek, dünyayla yarışan bireyler ve bilim insanları yetiştirmek. BionTech aşısı çalışmalarıyla Almanya'da iki tane Türk Bilim adamı hepimizi gururlandırdı. Bu liselerimizin de formatı bu şekilde olacaktır. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz." dedi.