Diyaliz Ünitesinde tam mesai

TAKİP ET

Ordu Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi geniş kapsamlı Covid-19 tedbirleri alarak hizmetine devam ediyor.
 
Konu hakkında açıklama yapan Başhekim Uzm.Dr. Atila Gürgen ''Alanında uzman 1 Nefroloji Uzmanı, 1 Sertifikalı Diyaliz Hekimi, Sertifikalı Hemşire ve Diyaliz Teknikerleri ile 24 saat acil diyaliz hizmeti vermekteyiz.
Toplamda 533 m2 alana sahip diyaliz merkezimiz 23 yataklı olup 26 yatak faaliyet göstermesi için gerekli altyapı hazırlıklarına sahiptir. Covid-19 ilgili güncel rehberlere uygun şekilde hastalara müdahale edilen merkezimizde Hepatit B ve Hepatit C hastaları için özel tanımlanmış cihaz ve odaları bulunmaktadır. Periton diyaliz ünitesi de merkezimizde mevcut olup periton diyalizi alan hastalar merkezimizde takip edilmektedir.
Diyaliz merkezimizde sabah ve öğlen olmak üzere haftada 6 gün diyaliz hizmeti verilmektedir. Merkezimizde aylık ortalama 900 seans diyaliz yapılmaktadır.
Merkezimiz başka merkezlerden gelen hastalara da hizmet vermektedir. Damar problemi olan ilk akut diyaliz ve yatan hastalarda diyalize alınmakta ve sorunları giderilmektedir. Yoğun bakım ünitelerimizdeki yatmakta olan akut ve kronik hastalar yatak başında diyaliz hizmeti almaktadır.'' dedi.