Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Ordu'da

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ordu’da “ Bugün Bütün Camilerde Mihrap ve Minberde Gençler Var” programına katıldı


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye genelinde organize ettiği “Bugün Bütün Camilerde Mihrap ve Minberde Gençler Var” programı kapsamında Ordu’nun Fatsa İlçesi Ilıca Merkez Camii’nde Cuma namazı öncesi vaaz etti.

İslam’da gençlere verilen önemden bahseden Başkan Erbaş, imam hatip ve ilahiyat fakültelerinde okuyan öğrencilerin kendilerini çok iyi yetiştirmeleri gerektiğini söyledi.

Başkan Erbaş, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) Veda Hutbesi’nde insanlara Kur’an-ı Kerim’i ve sünnetini emanet ettiğini belirterek, “Gençlerimizi, çocuklarımızı Kur’an’i bir ruhla, Peygamberi bir ahlakla yetiştirmek zorundayız. Bu bizim üzerimize Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi’nde bıraktığı bir emanettir. Bu emanete riayet etmek lazım.” dedi.

Peygamberlerin ehline ve çocuklarına davranış şekillerinin örnek alınması gerektiğini ifade eden Başkan Erbaş, “Allah hepimize inançlı gençler, çocuklar yetiştirmeyi nasip eylesin. Hazreti İbrahim (r.a.) duasında; ‘Ey Rabbim beni ve zürriyetimi namaz kılanlardan eyle.’ diye dua etmiş ve Cenab-ı Hak da duasını kabul etti ki bugün onun namaz kılan zürriyetleri olarak onun kabul olmuş duasıyız.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, namaz sonrası müezzinlik yapan ve Cuma namazını kıldıran öğrencileri tebrik etti.