Dolardan etkilenen fındık fiyatı TMO'yu geçti

TAKİP ET

Döviz ve altındaki hareketlilik fındık fiyatlarını etkiledi. Ordu’da tüccarda fındık fiyatları da döviz fiyatları gibi anlık değişiyor. Tüccarlar arasında fiyat farklılıkları dikkat çekiyor. Ordu’da fiyatlar 28 TL’yi gördü.
Ordu’da fındık alım satımı yapan bir tüccar bugün 50 randımanlı kabuklu fındık alım fiyatını 28 TL olarak yazdı. Diğer tüccarlarda da fiyatlar 26.5 ile 27 TL arasında değişiyor. Fındık fiyatları saatlik değişebiliyor.
Son fiyatları Toprak Mahsulleri fiyatlarının üzerine çıktı. TMO 50 randımanlı kabuklu fındığı 26.5 TL'den alıyor.
FINDIK 3 DOLAR OLMALI
Ünye’de fındık alım satımı yapan Veyisoğlu Ticaret İşletmecisi Halit Veyisoğlu; “Fındık fiyatındaki artışın nedenini döviz kurundaki yükseliş olarak görüyoruz. Ziraat Odalarının ve üreticinin dolara endeksli olarak TMO fiyatlarını güncelleme talebi önümüzdeki günlerde hükümet tarafından nasıl değerlendirilecek bekleyip göreceğiz. Fiyatlardaki yükselişin önümüzdeki günlerde nasıl olacağını ekonomideki hareketlilik belli edecektir. Şuan için fiyatlarda çok fazla bir artış beklemiyoruz. Üreticiye tavsiyem fındığın sahibi onlardır, kendi mallarına sahip çıktıkları sürece fındık gerçek değerini bulur.” Dedi.