Dünyaca ünlü kalp doktorunun adı Ordu'da baba ocağındaki sokağa verildi

TAKİP ET

Avrupa’nın ilk ve tek yapay kalp nakli yapan kadın doktoru unvanını taşıyan Ordu  Aybastılı Dr. Dilek Gürsoy’un adı baba ocağı Ortaköy Mahallesi’ndeki bir sokağa verildi.
Aybastı Belediye Meclisinin geçtiğimiz aylarda aldığı karar neticesinde ilçenin yurt dışında ki gururu Avrupa’nın ilk yapay kalp naklini yapan Aybastılı Dr. Dilek Gürsoy’un adı baba ocağı Ortaköy Mahallesi’ndeki bir sokağa verildi. Yaptığı başarılı çalışmalar ile birçok ödüle layık görülen Dr. Dilek Gürsoy sevincini sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile paylaştı.
Almanya’da ikamet eden Dr. Dilek Gürsoy duygularını şu sözlerle ifade etti. Gürsoy, “baba ocağı, ana ocağı Ordu ili Aybastı ilçesinde bir sokağa ismimin verilmesi vesilesi ile ne kadar onurlandığımı, gururlandığımı ve şeref duyduğumu anlatamam. Başta, sayın belediye başkanı Beytullah Geçtan beyefendiye, Aybastı halkına ve belediye meclis üyelerine, sayın Ordu büyükşehir belediye başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler beyefendiye ve meclis üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.