Dünyaca ünlü yapay kalp cerrahı Dilek Gürsoy memleketi Ordu'da

TAKİP ET

Ordu'nun Aybastı ilçesinden Almanya'ya gitmiş bir ailenin kızı olan ve Avrupa'da yapay kalp nakli yapan ilk kadın doktor olan, Dilek Gürsoy, bilim şenliğine katılmak için baba ocağı Aybastı’ya geldi.

  Aybastı’da baba ocağından yanan sobanın başında elinde çayla “Onu aynı anda hem çok özel hem de unutulmaz kılan bu anlar... #babaocağı #anaocağı #aybastı” heştekiyle paylaşım Dünyaca ünlü kalp cerrahı Dilek Gürsoy’un bu paylaşımı büyük ilgi gördü.

 Bugün ise Aybastı’da düzenlenen TÜBİTAK Bilim Şenliği’ne katılan Ordu’nun gururu Dr. Dilek Gürsoy, burada stantları gezerek, Belediye Başkanı Beytullah Geçtan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Aybastılıların büyük ilgi gösterdiği Dr. Gürsoy hepsiyle fotoğraf çekindi.

,  Dilek Gürsoy, daha sonra Belediye Başkanı Beytullah Geçtan’ı makamında ziyaret etti. ziyaretle ilgili paylaşım yapan Belediye Başkanı Geçtan, “İlçemizin gururu, 2019’da Yılın Hekimi olma başarısını yakalayan, Türk Yapay Kalp Cerrahı Dr. Dilek Gürsoy, Kıymetli Kardeşim Ünal Gürsoy ve eşi misafirimiz oldular. Doktorumuza ilçemizde düzenlenen bilim şenliğinde bizleri yalnız bırakmadığı için şükranlarımı sunuyor, nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.