Durmuşoğlu; Don ve doğal afete karşı fındığınızı Tarım Sigortası yaptırınız

TAKİP ET

Fındık üreticilerinin, başta don olmak üzere tüm doğal afetlere karşı ürünlerini Tarım Sigortası(TARSİM) yaptırabilecekleri açıklandı.Türkiye genelinde fındık ürünü için poliçe tanzimleri 10 Mart tarihinde sona erecek.
Ordu’da Tarım Sigortası Poliçesi düzenlemeye yetkili Durmuşoğlu Sigorta Sahibi Celal Durmuşoğlu,” üreticilere yüzde 67'ye varan Devlet desteğinden faydalanabilmeleri için Tarım Sigortalarını bu tarihe kadar yaptırabilirler” dedi.
Üreticilerin ‘Fındık' ürünü için son günü beklemeden, bir an önce sigorta yaptırmalarının kendi menfaatlerine olacağını belirten Durmuşoğlu,” Öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıt olunması ya da kaydın güncellenmesi gerekiyor, sonrasında ise Tarım Sigortası poliçesi düzenlemeye yetkili sigorta şirketlerinin acenteleri aracılığıyla, sigortaları kolaylıkla yapılabilmektedir. 
Fındık ürününüzü, dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel-su baskını ve don risklerinin neden olduğu miktar kaybına karşı sigortalatınız. Ayrıca fındık ocağınızı, dolu, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan ile sel-su baskını, kar ağırlığı, taşıt çarpması risklerine karşı; Tarım Sigortası ile güvence altına alabilirsiniz.” İfadelerini kullandı.