Eğitim Sen Ordu Şubesi; Tasarı geri çekilmeli

TAKİP ET

Eğitim-Sen Ordu Şubesi, Merkez Postane önünde basın açıklaması düzenleyerek, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun geri çekilmesini istedi. TBMM Başkanlığına, Ak Parti ve MHP Grup başkanlıklarına konuyla alakalı faks çektiler.

Merkez Postane önünde toplanan Eğitim-Sen Ordu Şubesi üyeleri adına konuşan Şube Başkanı Sezgin Yılmaz, “Eğitim çalışanlarının bilgisi ve önerileri dışında hazırlanan, onların haklarını ve taleplerini içermeyen Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısının geri çekilmesini talep ediyor ve bu talepler doğrultusunda karar almanızı bekliyoruz.” dedi.

“Büyük bir eksiklik”

Yılmaz, şunları söyledi; “Öğretmenlik Meslek Kanunu tasarısında öğretmenlerin nitelikleri ve seçimi

başta olmak üzere oluşturulan komisyonlar, önerilen eğitim sertifika programları pek çok belirsizlik taşımakta ve bunların belirlenmesi Milli Eğitim Bakanlığı’na bırakılmaktadır. Bu durum anayasaya aykırı olarak yasama yetkisinin yürütmeye devredilmesi anlamına gelmektedir. Eğitim sisteminin en önemli unsurlarından birisi olan öğretmenlik mesleği gibi önemli bir konunun birkaç kanun maddesi üzerinden büyük ölçüde statü farklılaşması ve maaş artışına indirgenmesi doğru bir uygulama değildir. Ülkemizde bulunan bütün meslek kanunları, kamu özel ayrımı yapmaksızın ilgili

mesleğe ilişkin düzenlemeler içerirken, Öğretmenlik Meslek Kanunun sadece kamuda çalışan öğretmenlere yönelik sınırlı düzenlemeler içermesi büyük bir eksikliktir. Öğretmenler arasında halen var olan sözleşmeli, kadrolu, ücretli öğretmen ayrımlarına yenilerini ekleyerek eğitim sisteminin rekabetçi ve eleyici yapısına öğretmenler de dahil edilmek istenmektedir.”

 Açıklamaların ardından Eğitim-Sen Ordu Şubesi üyeleri Altınordu merkez postaneden TBMM Başkanlığına, Ak Parti ve MHP Grup başkanlıklarına konuyla alakalı faks çektiler.

 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});