Emekli fındıkçıyı eski ÇKS yaktı!

TAKİP ET

ÇKS kaydı bulunan emekli fındık üreticileri bir defaya mahsus verilen 5 bin TL destekten yararlanamadı.  Faal olmayan eski ÇKS kaydı bulunan emeklilere de 5 bin TL yatırılmadığı ortaya çıktı.

Emekli fındık üreticisini bu kez de pasif, terk edilmiş ÇKS kayıtları yaktı. Fındık üreticiliğini terk etmiş dönüm başı parası almayan ancak yıllar önce ÇKS kaydı bulunan emekli üreticilere 5 TL verilmedi.

Faal tarımsal faaliyeti olmayan ancak yıllar önce bu faaliyette bulunan binlerce emekli, 5 TL destek alamayınca hak arayışına başladı.

Emekliler, Ziraat Odalarına gidip eski kayıtlarını sildiriyor. Ziraat Odası’nda faal kaydı olmadığını tespit eden üreticiler aldıkları belgelerle Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüne başvuruyor.

Ödeme yapılırken Tarım İl Müdürlüklerinden veri alındığı ve bu verinin 2010 yılından berisini kapsadığı ortaya çıktı.

ARICILAR DA MAĞDUR

Emekli fındık üreticileri gibi emekli arıcılar da mağdur oldu. Arıcılara yıllar önce verilen destekleme nedeniyle emekli arıcılara 5 bin TL ödemesi yapılmadı.

GÖZLER SGK

Sosyal Güvenlik Kurumunun, çalışmadığını ispat eden üreticilere 5 bin TL ödeyip ödemeyeceği konusunda bir açıklama ise yapılmadı.