Emeklilere bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

TAKİP ET

Bayram ikramiyesi için geri sayım başladı! Emekli bayram ikramiyesi zammı ne kadar olacak? Ne zaman hesaplara yatacak?
Sabah Gazetesi'nedeki habere göre; Ramazan ayının yarısına gelinmesiyle yaklaşık 14 milyon emekli 'Bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak' sorusu konusunda araştırmalarını sıklaştırdı. Bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Ödemeler nereye yapılacak? Başvuru gerekiyor mu? Yeni emekli olan bayram ikramiyesi alabilecek mi? İşte tüm detayları ile beraber 2022 yılının ilk emekli bayram ikramiyesi ödemesi için öne çıkan gelişmeler...
Ramazan Bayramı öncesi Nisan ayı içerisinde oluşturulacak bir torba teklifin TBMM'nin gündemine getirilmesi ve bu teklifin içerisinde de bayram ikramiyesi zammı ile ilgili bir düzenlemenin olması bekleniyor.
Bu teklif ile birlikte, her yıl yapılan 'Bayram ikramiyesi zammı' tartışmalarının son bulması için, enflasyon oranında artış maddesi gündeme geldi.
2021 yılı enflasyonu yüzde 36,08 seviyesinde gerçekleşmişti. Eğer enflasyon oranında bu artış kabul edilirse, bayram ikramiyesi 1.500 TL'ye yükselecek ve emeklilerin bu yıl 3.000 TL bayram ikramiyesi alması kesinleşecek.
Bu yıl Ramazan Bayramı 2-4 Mayıs'a denk geliyor. Ödeme 25-30 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Emekliler TC kimlik numarasının son rakamına göre sırayla ikramiyelerini hesaplarında görecek. Bayram gelmeden tüm ödemeler de tamamlanmış olacak. Kurban Bayramı ikramiyesi de 1-8 Temmuz haftasında ödenecek.