Engin: OYAK'ın Sağra'yı alması Ordu'ya yeni bir ufuk açar

TAKİP ET

Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği (ORDUSUİAD) Başkanı Kadir Engin, OYAK gurubunun satın almasından sonra Sagra’nın Ordu’da kalacak olmasının sevindirici olduğunu söyledi.
ORDUSUİAD Başkanı Engin, Sagra’nın OYAK’ satılmasını şu sözlerle değerlendirdi: “ Sagra 1970’li yıllardan itibaren naturel fındığı kavanoz ve çikolata şekline dönüştüren Türkiye’de ve dünyada önemli bir kuruluş olarak tarihe geçti. Kurucusu Kahraman Sağra ve oğullarının devam ettirdiği bir kurumdu ve Ordu’nun uzun yıllar en büyük işverenlerinden biridir. Değer yaratan bir kurumdu.

 GİDECEĞİ SÖYLENTİSİ ÜZÜYORDU

Giderek zamanla değişen sahipleri nedeniyle çeşitli duyumlar oldu. Ordu’dan gideceği gibi Ordu halkını çok üzdü. Çünkü Ordu, Sagra’nın reklamını yaparak Sağra’yı büyüttüğünde kendisini de büyüttüğünü söylemekten fayda görüyorum.

 YENİ BİR UFUK DOĞDU

 OYAK yerli, milli ve önemli bir holding. Sagra’yı satın almasıyla çok daha iyi çehreye büründü. Yeni ürünlerin piyasaya çıkacağı çok daha rekabetçi çalışmaların devam edeceği bilgileri geliyor. Bunun Ordu halkı için, bizim ekonomimiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Başta fındık tedarikçileri başta olmak üzere Ordu halkı sevinçlidir OYAK’ın girişimini de kutuluyorum şahsen. Ordu için yeni bir ufuk açıldı.”