Enginyurt: 42 TL'lik fındık fiyatıyla Erdoğan'a kumpas kuruyorlar

TAKİP ET

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Serbest piyasada 50 TL"nin altındaki fındık fiyatı, üreticiye ihanet, Sn. Cumhurbaşkanına kurulan kumpastır." dedi.

 

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ordu’da fındık taban fiyatını 54 lira olarak açıklamasına rağmen serbest piyasada 43 lira olmasını eleştirdi.

 

Serbest piyasada oluşan fiyata tepki gösteren Enginyurt, “Fındık fiyatını Sayın Cumhurbaşkanı 54 TL olarak açıkladı. Arkasından TMO, fındık fiyatını Ordu için 52, Giresun için 53 TL dedi. Bizde inşallah üretici fındığını 50 liranın üzerinde satar. Ama endişemiz var, piyasayla oynayan tekelciler var dedik. Bu sermayeler fındığımızı ucuza kapatmak isteyebilir diyerek iktidarı uyardık. Bugün itibariyle serbest piyasada tabelalarına 43 lira yazan fındık manavları var.”

 

Fındık manavlarının İtalyan firması Ferrero’nun fiyat açıklamasını beklediğini savunan Enginyurt, “Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, devletten büyük güç mü var? Ferrero’nun fındık fiyatını açıklamasını beklemek ne demek. TMO taban fiyatı 52 lira açıklamışsa, taban fiyatı 52 liradır. Ticaret bu yönde gerçekleşmelidir. Ama maalesef görüyoruz ki, büyün piyasa tekelci Ferrero firmasına kilitlendi.”

 

“Serbest piyasada 50 liranın altındaki her fiyat hem üreticiye ihanettir iktidara vurulan bir darbedir, bir kumpastır. İktidarın bakanları, milletvekillerine sesleniyorum, fındık 45 liraya satılırsa bu aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikasttır, kumpastır.”diyen Enginyurt, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’yi göreve çağırdı.