Enginyurt Adıgüzel'i fındıkla vurdu

TAKİP ET

24 liradan fındık satan TMO’yu eleştiren CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’i hedef alan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “3-5 tane tüccar, bir komisyoncu Mustafa Adıgüzel’e el altından sufle veriyor. Diyor ki TMO 24 liradan fındık satıyor.” dedi.

TMO’nun piyasaya girmesi ve aldığı fındıkları alım fiyatının üzerinde satmasıyla yeni sezon için üreticileri umutlandırırken, fındık fiyatıyla ilgili tartışmalar yine başladı. MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in TMO’nun 24 liradan fındık satmasıyla ilgili yaptığı TMO elde ettiği karı üreticilere dağıtsın açıklamasına sert tepki gösterdi. 

Kendisinin geçen yıl fındık için mücadele ederken Mustafa Adıgüzel ile diğer CHP’lilerin destek vermek bir yana fındık fiyatının 11-12 liraya düşmesini ve buradan siyaset yapmayı beklediklerini söyleyen Enginyurt, “Allah Cumhurbaşkanımızdan arzı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımız fındık fiyatını Ordu için 16,50 TL, Giresun için 17 TL olarak ilan etti. Düğün bayram etik. Allah için soruyorum böyle bir fiyat bekliyor muyduk? 15 liraya, 14 liraya bile razıydık. Çünkü bir önceki sene büyük mağduriyet yaşamış, 8-9 liraya fındık satmıştık. Bu fiyat hakikaten çok güzel bir fiyattı ve devletimizde piyasaya girdi. TMO yaklaşık 100 bin ton fındık aldı. Biz tüccara ihracatçıya bu fındığı 17 liradan alın diye yalvardık. Bakın fındık Ocak’ta 20 lira, Şubat’ta 22 lira olur dedik. Bize güldüler. Hatta Ordulu bir ihracatçı bize ‘Ferrero olmasa fındık 7 lira olur’ dedi. Ama Allah devletimizden razı olsun. Allah TMO’dan Tarım Bakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Fındık bırakın yerlerde sürünmeyi, tarihi zirve yaptı.”

“TÜCCARLAR SUFLE VERİYOR”
Adıgüzel’e tüccarların el altından sufle verdiğini savunan Enginyurt, “Şimdi bu CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, neye, kime hizmet ediyor ki, TMO 17 liraya ucuza aldı fındığı diyor. Muhtemelen evde kalmanın psikolojik rahatsızlığını yaşıyor ki kendi kendine bir canlı yayın yapmış. İzleyenlerde kendisine hakaret etmiş, yazıklar olsun, sana yakışmıyor sayın vekil demişler. Hakikaten yakışmıyor. Kimin vekilisin sen Mustafa Adıgüzel? 17 liradan fındık alan TMO, 24 liradan satıyor, çıkmış diyorsun ki; kar ettin karını dağıt. Tüccar 13 liradan fındık alırken TMO 17 liradan fındık aldı. Mustafa Adıgüzel, sen nasıl bir insansın ki, o gün TMO’ya teşekkür etmedin, o gün savunmadın, o TMO’ya sahip çıkmadın. Şimdi çıkmışsın 3-5 tane tüccar, bir komisyoncu sana el altından sufle veriyor. Diyorsun ki; TMO 24 liradan fındık satıyor, bu çok kötü.” 

YENİ SEZONDA EN AZ 20 LİRA
CHP’nin hayra vesile olan hiçbir işinin olmadığını söyleyen MHP Milletvekili Enginyurt, “Mustafa Adıgüzel için niye kötü biliyor musunuz? TMO Mayıs ayında 24 liradan fındık satarsa inşallah 3 ay sonra yeni sezon gelecek. Fındık 20 liranın altına düşmez. Tüccar panikledi, ihracatçı panikledi, Ferrero panikledi. Ve bunlar ne yapıyor şimdi? Bu panikle TMO’yu, Tarım Bakanlığını baskı altına almaya çalışıyorlar. TMO fındığı 21 liradan satsaydı, bu Mustafa Adıgüzel ve arkadaşları, hayırdır piyasada 25 lirayken niye 21 liradan sattık deyip yine tepki göstereceklerdi. Çünkü bu CHP’nin hayra vesile hiçbir işi yok. Bunlar varsa yoksa muhalefet için gelmişler.”