Enginyurt'un koruması hapis cezası aldı

TAKİP ET

Bir TV. programında DP. Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek canlı yayında kavga etmişti. Mahkeme kararını verdi ve sanık Emrah Topal’ı 2 ayrı suçtan toplamda 11 ay hapis cezasına çarptırdı.
Katıldığı televizyon programında yaşanan tartışma sonrası gazeteci Latif Şimşek’i darb ettiği iddiasıyla yargılanan sanığın davasında karar çıktı.  DP  genel başkan yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek canlı yayında kavga etmişti. Şimşek’i darp eden Cemal Enginyurt’un korumasına 11 ay hapis cezası verildi.

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tarafların avukatları konuştu. Duruşmada söz alan müşteki Latif Şimşek’in avukatı Yakup Oktay Aşçı, önceki duruşmanın esas mütalaasına katıldığını söyledi.

Sanık Emrah Topal’ın avukatı İsmail Işık ise tarafları ayırmak için araya giren müvekkilinin Latif Şimşek’i bir yere sıkıştırmaya çalıştığını söyledi.

Bu sırada Şimşek, müvekkiline “Sen kimsin lan?” sözleri üzerine yaralama fiilinin meydana geldiğini belirten Avukat Işık, bu suç açısından müvekkilinin lehine olan hükümlerin uygulanmasını ve “hakaret” suçundan beraatını istedi.

Davayı değerlendiren mahkeme, sanık Emrah Topal’ın “kasten yaralama” suçundan 6 ay ve “hakaret” suçundan 11 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Bu cezalarda indirim ve erteleme uygulamayan mahkeme, sanığın “tehdit” suçundan beraatına karar verdi.