Esin Şensoy siyasete neden atıldığını nedenlerini açıkladı

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Aday Adayı Esin Şensoy, önce kadınlar ve çocuklar diyerek siyasete girme kararı aldığını söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Aday Adayı Esin Şensoy, Ordu Olay gazetesine ziyaret ederek imtiyaz sahibi Zeki Mesut Özel ile görüştü. Çeşitli çevre, doğa derneklerinin yanı sıra Atatürkçü Düşünce Derneğinde de görev alan Şensoy, neden siyaset dediğini anlattı.           YOLU AYDINLATARAK İLERLEYECEĞİZ

Şensoy şu açıklamaları yaptı: “Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında olmak bizlere her zaman büyük sorumluluklar yükler. Bu mücadelenin bir parçası olarak bugüne kadar birlikte mücadele ettiğim herkesten ve yol arkadaşlarımdan çok şey öğrendim, öğreniyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yolumuzu bundan sonra hak için, hukuk için ve adalet için aydınlatarak ilerleyeceğiz.13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun adalet ve demokrasi mücadelesinde açtığı yolu aydınlatarak ilerleyeceğiz. Yasama, Yürütme, Yargı'nın kişilere değil milletimiz için eşitlik ilkesi ile uygulandığı yolu aydınlatarak ilerleyeceğiz.  

UMUT KAZANACAK GÜVEN GELECEK  

Hiçbir çocuğumuzun, yurttaşımızın yatağa aç girmediği, sosyal devletin yaşandığı, gelir dağılımında adaletin olduğu, küçük çocuklarımızın, kadınlarımızın korkusuzca yaşadığı ülkeyi aydınlatarak ilerleyeceğiz ve barış kazanacak, umut kazanacak, güven gelecek.  İnanarak ve samimiyetle Cumhuriyetin ışığında Demokrasi mücadelesinde yer almak için yönetimimin ve sizlerin desteğiyle milletvekilliğine aday adayıyım.

    İNSANIMIZIN YALNIZLIĞINI GÖRDÜM  

Öğretmen olan benim babam köylerde çok çalıştı. Ben eşimin göreve gereği köylerde çok gezdim. İnsanların hizmeti istediğini gördüm. Biz Fatsa’da Geyikçeli’de yaşadık. Babam taşımalı sistemi asla istemedi bütün öğretmenler köyde kaldı. Orada halka yakınlıklarını gördüm. Açtırdığı ortaokulu gördüm. Ama aynı zamanda Karadeniz insanının yalnızlığını gördüm. Karadeniz’de daha fazla siyaset yapılması gerektiğini ancak siyasetin insanlara dokunularak yapılması gerektiğini hissetim. Bunda da kadınların daha fazla girişken olması gerektiğini gördüm.  

ÖNCE KADINLAR VE ÇOCUKLAR  

Ben 90’lı yıllarda Geyikçeli’de çeşmeden evlere su taşıdığımızı biliyorum. Elektriklerin düzenli olmadığını biliyorum. Kadınların çektiği sıkıntıları gördüm, çocukların çektiği sıkıntıları gördüm.  Bir genç kızın babama sarılarak hocam sizin sayenizde ortaokulu bitirdim burada olsaydınız daha da ileri gidebilirdim dediğini gördüm. Ben bunlar için siyasete girdim. En çok özelimde kadınlar ve çocuklar var. Aç kalan çocuklar var biz bunları çok gördük,  çok yaşadık. Önce kadınlar ve çocuklar diyorum.” ORDU OLAY