ESKİ BAŞKANDAN ÖNEMLİ MESAJLAR VAR

TAKİP ET

Orduspor Eski Kulüp Başkanı Nedim Türkmen'den ilginç tespitler...Türkmen, takımın içinde bulunduğu durumdan üzüntü duyduğunu belirterek yönetime ilginç bir mesaj gönderdi: "Ne diyorsam dediğim yere geldiler.Dün ben neyden şikayet ediyorsam şimdi aynısından onlar şikayet ediyor. Demek ki bu işler öyle olmuyormuş.."

KAYNAK/ORDUGÖZLEM

Orduspor Eski Kulüp Başkanı Nedim Türkmen, Orduspor’un aldığı sonuçlardan dolayı çok üzgün olduğunu belirterek, durum tespiti yaptı. Kendilerinin kulübe yeni bir vizyon ve bakış açısı bıraktıklarını belirten Türkmen, “Bizim bıraktığımız vizyona, mirasa sahip çıkılmadı. Yönetim şehir ile iletişim kuramıyor, kopuk. Ordulu Orduspor’u gözden çıkarmış, yeniden İstanbul takımlarına dönmüş durumda” dedi. 

Orduspor’un ligin 10. Haftasına kadar galibiyet alamadığı için üzgün olduğunu belirten Nedim Türkmen, Orduspor’da 6 yıl görev yaptığını, bu süre içerisinde 26 yıl aradan sonra Süper Lig’e çıktıklarını, iki yıl mücadele ettiklerini, basketbol şubesi kurup Avrupa’da oynayacak duruma getirdiklerini  belirten Türkmen, bıraktıkları bu mirasın iyi anlamda değerlendirilemediğini  belirtti. 

“BİZİM BIRAKTIĞIMIZ KADRONUN YÜZÜNE BAKMADILAR”

Türkmen, alınan sonuçların kaçınılmaz olduğunu belirterek, şöyle konuştu: 

“Futbolda Ziya Doğan’la başlayıp Hüseyin Özcan’la devam eden ve Ordulu çocuklardan kurulu bir miras vardı. Bu mirasın üzerine bir de transfer tahtası açılıp yeni  oyuncular gelince ben gerçekten çok sevinmiştim. Yeni transferlerle her şey çok iyi olacak  diye düşünürken maalesef yanlış oyuncu yanlış teknik direktör  tercih edilmesi nedeniyle hiçte arzu etmediğimiz bir yerdeyiz.  Eğer o miras kullanılabilseydi daha iyi olabilecekti. Çünkü o çocuklar koca bir sezon boyunca birlikte oynadılar.  İyi oynayan futbolcular vardı. Ama o oyuncuların kimse yüzüne bakmadı. Dolayısıyla bu sonuçlar kaçınılmaz oldu. O anlamda üzgünüm.”

“DEDİĞİMİZ YERE GELDİLER”

Kulüp Başkanı olduğu dönemde hangi sorundan bahsettiyse kimsenin dinlemediğini, dinlemek istemediğini ancak bugün gelinen noktada aynı şikayetleri yeni yönetiminde yaptığını hatırlatan Türkmen, “Bizi çok eleştiriyordu insanlar, yönetime geldiler bizim yakınmalarımızın aynısını yapıyorlar. Demek ki bu işler öyle kolay değilmiş. Orduspor’un borcu vardı, doğrudur. Ama bu Süper Lig’e çıkmanın ve orada oynamanın bedelidir. Zaten Buca’da, Manisa’da, Samsun’da da böyle. Süper Lig’e çıkan ve sonra düşen her takım bu sıkıntıları yaşıyor. Sadece Orduspor’a özgü değil. Biz bunu anlatıyoruz buna rağmen başka başka tellerden çalıyorlar”  dedi. 

“MİRASIMIZA SAHİP ÇIKILMADI”

Türkmen, kendilerinin bıraktığı vizyonun devam etmesi gerektiğini de kaydederek, “Biz kulübe bir bakış açısı getirmiştik. Bizim vizyonumuzun üstlerde olması lazım. Biz bir bakış akışı getirmiştik. Ben eski mirasa sahip çıkılır, futbol bilgisi olan bir teknik direktör gelirse bir canlanma olacaktıır. Bunun için hep birlikte destek olmamız ve bu takımı ligde tutmamız lazım bu sene. Ondan sonra daha iyi yerlerde olacağına inanıyorum” diye konuştu. 

“YARGIYA TAŞINAN BİR DURUM YOK. BİZİM İÇİN PROBLEM YOK, BİZ RAHATIZ”

Nedim Türkmen, Yaşar Pamuk yönetiminin, eski borçlarınaçıklanandan daha fazla olduğu ve yargıya başvuracakları şeklindeki soruya, “Yargıya taşınan bir durum yok” dedi. Türkmen, şöyle konuştu: 

“Bu işler şöyle olur. Bende öyle yapmıştım.  Yönetime gelirsiniz, bir bağımsız denetim şirketi ile anlaşırsınız, onlar incelerler, sizin yanlış hatalı eksikleriniz varsa yargıya suç duyurusunda bulunursunuz. Alacak varsa alacakla ilgili davalar açarsınız. Yani bir kişiye ait borcu 3-4 tane ayrı borçmuş gibi toplayıp yok şu kadar borcu varmış, yok bu kadar borcu varmış demek doğru değildir. Savcıya suç duyurusu yaptırırsınız, savcı bilirkişi incelemesi yaptıracaktır zaten. Yani bu herkesin uzman olduğu bir alan değil.  Zaten bizim bütün hesaplarımız İçişleri Bakanlığı tarafından, Maliye Bakanlığı tarafından denetlendi.Bütün hesaplarımız ibra edildi. Ama bunların hiçbir esprisi yok. Bağımsız Denetim Kurulu gelsin incelesin, baksın.  Bu konuda benim hiçbir tereddütüm yok. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Burada bir şeyler varmış algısı yapmak doğru değil. Bizim hesaplarımız gayet açık şeffaf. Hesaplarını yapsınlar, varsa bir şey savcılığa versinler. Bizim için problem yok, biz rahatız”

“ORDULU, ORDUSPOR’U GÖZDEN ÇIKARDI”

Ordulunun Orduspor’u gözden düşürdüğüne de dikkat çeken Türkmen, ilginç bir konuya parmak basarak, şöyle devam etti:

“Şundan çok üzüntü duyuyorum. Artık Ordu’da Ordu Fenerbahçeliler, Ordu Galatasaraylılar, Ordu Beşiktaşlılar Dernekleri tekrar faaliyete geçti. Bizim dönemimizde  5-6 yaşındaki çocuklar Orduspor forması giyerek sokakta dolaşıyordu. Artık insanların Orduspor’u gözden çıkardığını görüyoruz. Tekrar istanbul takımlarına döndüklerini görüyoruz. Bu da beni çok üzüyor. Tabi Yaşar beyde bunun yalnızlığını yaşıyor. Siz başarılıysanız herkes yanınızda oluyor. Siz başarısızsanız kimse paylaşmıyor. Yalnız kalmanız doğal sonuç oluyor. Bu böyledir.Bize ne  dediler ‘Siz gidin biz daha iyisini yapacağız’ dendi”

“YÖNETİM KAMUOYU İLE İLETİŞİM KURAMIYOR”

Türkmen açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bir de şu var. Bir teknik direktörün heyecan oluşturması lazım toplumda. Kapattığnız zaman bu olmuyor. Yani burada kamuoyuyla iletişim konusunda problem olduğunu görüyorum. Eğer bunlar gözden geçirilir, bırakılan mirasa sahip çıkılırsa gerisi gelir. Birini suçlayarak bir yere kadar gidersiniz.Sonuçta herkes  başarı istiyor. Unutulmasınki, bizim bıraktığımız kadrodan herkes haberdar olarak oraya geldi. Sonuçta can çekişmekte olan bir hasta var. Basketbola sahiplendiğiniz gibi futbola da sahiplenin bu takımı bu sene ligde bırakalım. Bu anlamda ne gerekiyorsa katkı vermeye ben hazırım. Sonuçta bizimde 6 yıllık başkanlığımız süresinde çok önemli belli bir birikimiz oluştu”

“ORDU ŞEHRİ, ŞİRKETLEŞMEYİ YANLIŞ ANLADI. AMA DEĞİŞİME DİRENEMEYİZ”

“Şirketleşme konusu genel kurulda oldu bittiye getirildi. Orduspor şirket olsaydı 10 milyonluk kaynağı hazırdı. Hem  geleceği kurtulacaktı. Ama insanlar şirketleşme  denilinc ebirileri gelip kulübü  götürecek zannediyor. ‘Biri gelip alırsa değeri parlar o zaman biz burada başkanlık yapamayız hocalık yapamayız’ kaygısıyla böyle hareket edildi.  Eninde sonunda Orduspor’da, bütün takımlarda anonim şirket olacak. Mutlaka bir yabancı sermaye veya birileri gelip para verecektir. Futbol ticari meta artık. Bu değişime direnemezsiniz. (Anonim Şirket) Olsaydı şimdi bunu yaşamıyor olacaktık. İnsanların bu bakış açısını görünce bende çok istekli olmadım zaten. Bazen doğru söylenen şeyleri insanlar anlamıyor yaşayarak  öğrenmek istiyorlar.  Ama bu yaşayarak öğrenmenin bedeli çok ağır oluyor.”

“KUVAY-İ MİLLEYİ HAREKETİ BAŞLATALIM”

“OrdusPor hepimizin ortak değeri. İyi günde kötü günde takımımızın yanında olmalıyız. Bu anlamda gereken duyarlılığı gösterip tribünleri doldurmak ve maddi destek olmak anlamında gerekeni yapmalıyız. Kuvay-i Milliye hareketi başlatmak lazım tekrar”