Fatsa Organize Sanayi büyüyor

TAKİP ET

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Tayfun Karataş “Fatsa Organize Sanayi Bölgesi sadece Ordu’ya mal olma noktasında değil,  bütün Karadeniz’e mal olma noktasında hızlı bir ivme aldı” dedi.
Fatsa Güneş Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Tayfun Karataş şu değerlendirmelerde bulundu;
 
Bu bağlamda baktığımızda şu anda sekiz tane fabrika inşaatı var, bunların bir kısmı başlandı bir kısmı bu ay içinde başlanacak. Bu fabrikalarda faaliyete geçtiğinde seneye bu günlerde ekstra 3 bin çalışanla birlikte toplam sekiz bin kişiyi istihdam edecek. Bu sadece burada değil Karadeniz bölgesinde  en yüksek istihdam demek .

Bu gün itibarı ile Fatsa Organize Sanayi Bölgesine işçi maaşı ile birlikte  ayda 15 milyon lira sıcak para girdisi var  . Seneye bu rakamlar 25 milyon lira olacak. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda sıcak parada artışla birlikte ticari manada hareketlilik sağlanacaktır.  Bu      manada Fatsa     Organize Sanayi Bölgesi yatırımcılar tarafından talep     gören, yatırım için doğru addedilen bir yer, bu bağlamda daha önce yatırımcı bulmakta zorlanmıştık, çok şükür şuan Fatsa Organize Sanayi Bölgesi ve Fatsa içinde bulundurduğu değerlerle gerçekten yatırıma elverişli bir yer noktasına geldi.

Gerçekten bundan sonra devletimizin sağladığı değerler bize avantaj olur. Bizlerin gayret ve çabası  gerek Valiliğimiz, Kaymakamlığımız ve yerel yönetimlerle her birinin emeği ve gayreti ile  en büyük emekte yatırımcılarımızın gayreti ile daha da artacaktır. Dolayısıyla hem sektörle, hem de istihdam artısı ve sıcak para girişi ile birlikte Fatsa Organize Sanayi Bölgesi lokomotif haline gelmiştir ve gelmeye de devam edecektir. 
Birinci önceliğimiz kamulaştırma olmalıdır. 

İstimlak bedelleri yıllardır gelmemiştir. Kendi içimizde önce satıp sonra alma gibi bir kamulaştırma modeli uyguladık. Bu bağlamda gerek bakanlığımızdan gelen, gerek kendi içimizde oluşturduğumuz kamulaştırma modeli ile birlikte şu ana kadar 25 milyon liralık kamulaştırma yaptık. Fakat yeterli değil. Kırk beş milyon liralık bir kamulaştırma ödeneğine ihtiyacımız var. Bu para geldiğinde bölgemizde kamulaştırma hızlandığı zaman yatırımcıları mızın da hız kazanacağını düşünüyorum” dedi

Organize Sanayi içindeki bir takım eksiklikleri gideriyoruz..

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bir takım hizmetlerimiz eksikti. En önemlisi kreşin olmayışıydı. Valiliğimizin desteği ile İl Milli Eğitim müdürümüzle de güreşerek bunu kararını aldık. Önümüzdeki yıl yer tahsisini de yaptık bir ana okul ile kreşi Fatsa Organize Sanayi Bölgesine kavuşturacağız. 

Atmış ülkeye ihracat yapıyoruz..

Bu gün 60 ülkeye ihracat yapan bir ilçe konumundayız. Bırakın ilçeyi birçok il 60 ülkeye ihracat gerçekleştiremezken çok şükür ilçe olarak atmış ülkeye ihracat yapmakta bizde varız noktasına geldik ve gerçekten bu bizler için çok gurur verici bir durum. Bu mutluluğu bizlere yaşatan ve destek veren her türlü kuruluşumuza Fatsalılar adına çok teşekkür ediyorum. 

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası olarak Ordu ilinde ikinci gelişmişlik durumdayız..

Herkes her isteği işi Fatsa’da bulamayabilir. Bazı vatandaşımız iş arıyor bulamayabilir. Ama zamanla herkesin bulacağı işi bulacağı fabrikaları bünyemize kazandıracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Fatsa’nın kalkınması için uğraş veren bir kurum var, oda Fatsa Ticaret ve Sanayi Odasıdır. Ordu ilinde ikinci gelişmişlik Ticaret Odası konumundayız. Birincisi Altınordu ikincisi de biziz. Bunun  en büyük pay sahibi   Fatsa Organize Sanayi Bölgesidir.  Fatsa Ticaret ve Sanayi odası Fatsa’nın kalkınması için dün olduğu gibi bu günde canla başla çalışmaktadır. 

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi bu gün bölge Organize Sanayisi konumundadır. Terme’den, Altınordu’dan, Ünye’den ve Fatsa’mızın havzasındaki çevre ilçelerden gelen vatandaşlarımız çalışmaktadır. Bu da gösteriyor ki  Fatsa Organize Sanayisi  bölge organize sanayisi  olduğunun   en net göstergesidir.  

Geçmişte organize sanayimizin kurulmasında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Onlar bizlere bu hazineyi bırakmışlar bizlerde bu hazineyi doğru bir şekilde işleyip  doğru yatırımcılarımızı bölgemize kazandırmaktadır.  Fatsa’nın bu noktada iyi yerlere geldiğini düşünüyorum. Kaynakları da doğru bir şekilde kullanılırsa  daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Tabiiki Fatsa’nın sorunları var. En büyük sorunların başında Organize Sanayinin kamulaştırması olarak değerlendiriyorum. Tabiiki Fatsa’nın bir otopark sorunu var, çevre yolu sorunu var  başkada sorunları var ama bende söylediğim gibi birinci sırada Organize Sanayi Bölgesi olmalıdır. İnsanların kazancı, geliri olmadığı sürece yaptığınız hiç bir şeyin anlamı yok.”