Ferrero şirin gözükmek için 48-49 TL'den fındık fiyatı açıkladı

TAKİP ET

Ordu Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, bu gecikmeye; “Köpeksiz köy buldular, değneksiz geziyorlar!” diyerek tepki gösterdi.

Ferrero’nun, 35 gün sonra nihayet fındık fiyatını açıkladığını belirten Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı, fındık sanayicisi Ömer Aydın, üreticiye değerli tarım yapmayı tavsiye eden Ferrero’ya; ‘onurlu ticaret’ tavsiyesinde bulundu.

“Sürek avı!”

Ferrero gibi büyük bir alıcının 35 gün sonra piyasaya girmesini; “en hafifiyle sürek avı” olarak yorumlayan Ömer Aydın, şu ifadeleri kullandı;

“Fakir fukaraya 43 liradan fındıklarını sattırdıktan sonra şimdi kendi üreticilerine şirin görünmek için 48-49 liradan fiyat açıklıyorlar. Bu davranışın ticaret ahlakında yeri var mıdır?

OTSO nerede?

Kapı yaptırmakla övünen Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nı göreve davet ediyorum. Kente, üreticiye, tüccara, sanayiciye sahip çıkın. Ya yapın, ya da bırakın. Ticaret Borsaları ve Ulusal Fındık Konseyi neredesiniz? Varlığınızın sebebi nedir? Bugünlerde üreticinin yanında olmayacaksınız da, ne zaman olacaksınız? Eğer yetkin değilseniz, lütfen görevi bırakın!”