Fındığı bekleten kazandı

TAKİP ET

Ünye’de yeni yıl ile birlikte fındık fiyatı 57,5 TL’ye yükselirken, fiyatın daha da yükselip yükselmeyeceği merak konusu…
Ünyeli Fındık Tüccarı Feyzi Yiğit, yükselişin devam edeceğine işaret ederek “Bu yıl elinde fındığı olan altın yılını yaşar” dedi. 
Ocak ayının ortasında Avrupa’daki tatilin sona ereceğine ve yeni bir fiyat açıklanacağına işaret eden Yiğit, fiyatın nereye kadar yükseleceğini kestirmenin mümkün olamayacağını söyledi. 
Serbest piyasada yeni sezonu 45 TL’den açan 50 randıman kabuklu fındık fiyatı uzun süre 45 TL’de çakılı kaldı. Zaman zaman 43-44 TL bandına düşerek üreticileri karamsarlığa sevk eden fındık fiyatı zaman 46-47 TL bandına kadar yükseldi. Günü birlik iniş-çıkışlar olsa da fiyat daha çok 45 TL bandında çakılı kaldı. TMO ile serbest piyasa arasındaki yaklaşık 7-8 TL fiyat farkı olmasından dolayı üreticilerin büyük çoğunluğu ürününü TMO’ya götürürken bazı üreticiler ise ürünün hak ettiği değeri bulacağını düşünerek fındığını evlerinde ve depolarında bekletti.
Uzun süredir 45 TL bandına karargah kuran fındık fiyatı Aralık ayında 50 TL’ye yükselirken yeni yıl öncesi fiyat 53-54 TL’ye kadar yükseldi. Yeni yıla artış ile başlayan fındık fiyatı serbest piyasada 57,5 TL’den işlem görürken, fiyatın önümüzdeki günlerde daha da yukarıya çıkması bekleniyor.