Fındığı sat altın al daha fazla kazan

TAKİP ET

 Ünyeli Yaman Kuyumculuk ve Pırlanta İşletmesi sahibi Ahmet Yaman çağrıda bulundu; “Fındığınızı emanete bırakmayın, satın, altın alın, daha çok kazanın.”

Altının her zaman kazandırdığına işaret eden Ahmet Yaman,  “Önümüzdeki zaman diliminde fiyatlar çok çok yukarılarda olacak diye düşünüyorum. Bu nedenle fındıkçılara bir kez daha düşünün diyorum” ifadelerinde bulundu.

Fındık hasadına sayılı günler kala Yaman Kuyumculuk ve Pırlanta İşletmesi sahibi Ahmet Yaman, üreticilerin fındıklarını emanete bırakmak yerine altına yatırım yaparak çok daha ciddi kar elde edeceğini belirterek, üreticilere çağrıda bulundu.

Asla emanete fındık bırakmayın…

Tüm İslam Aleminin Hicri yılbaşı ve Muharrem ayını kutlayarak açıklama yapan Yaman; “Fındığını toplayan üreticiler borçlarını ödeyip ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra, kalan fındıklarını asla emanete bırakmasın. Satıp paralarını altına çevirirlerse daha ciddi kazanç sağlayacaklar. Bunu iyi düşünsünler.” dedi.

Yaman sözlerine şöyle devam etti,

Altın vazgeçilmez parçamız

“Altının hayatımızda vazgeçilmez bir parçamız. Hem ziynet eşyası anlamında hem de yatırım açısından önemli bir yere sahip. Şuanda ise baktığımızda altın tekrar yukarı doğru trend yaptı. Keşke altın çok da fazla yükselmesin isteriz. Çünkü memleketimiz ve ekonomimiz açısından yükselmesinin çok ta iyi olduğunu düşünmüyorum.

Çok çok yukarılara çıkacak

Geçtiğimiz ay altın yukarı doğru çıkacak, imkanı olan altınlarını alsın demiştik. Yine tekrarlıyoruz, altın fiyatlarının biraz daha yukarı gideceğini altını çizerek belirtmek istiyoruz. Ama tabi bunun için bir zaman var. Önümüzdeki zaman diliminde fiyatlar biraz daha yukarılarda çok çok yukarılarda olacak diye düşünüyorum.

Fındığını satıp altın alan kar eder

Fındık hasadı başlamasına sayılı günler kaldı. Fındığı ilk satıp altın alanlar her zaman güzel karlar elde etmiştir. Bölgemiz fındık bölgesi olduğu için vatandaşların fındığa endeksli borçları var. Düğün ve meclislerini yapacak. Bu işleri gören ve borçlarını ödeyen vatandaşlarımız geriye kalan fındığını altına çevirirse avantajlı duruma geçer. Fındık üreticilerimiz fındık hasadını yapıp ihtiyaçlarını karşılayıp, borçlarını ödedikten sonra fındığını emanette bırakmak yerine altına çevirip güzel karlar elde edebilir.  Uzun yıllardır sektörün içindeyiz ve ilk etapta ucuz da olsa pahalı da olsa fındığını satıp borcunu ödedikten sonra acil ödemesi olmayan ve acil işi olmayan vatandaşlarımız parasını altına çevirerek her zaman kazandı.”
ÜNYE KENT