Fındık deposu boşladı

TAKİP ET

Düzceli fındık üreticileri yeni sezona kısa süre kala ellerinde bulunan son fındıklarıda satmaya başladı.Üreticiler ellerindeki fındığı satarak bahçelerini yeni sezona hazırlamayı planlıyor.
Mart ayının gelmesi ile birlikte fındık bahçelerinde bakım ve gübreleme işleri başladı. Bahçelerinde mevsimlik işlerine başlayan üreticiler ellerinde kalan son fındıkları da satıyor. Rekolte araştırmacıları, don olmaması halinde Batı Karadeniz bölgesinde fındığın verimli olacağını dile getiriyor. Üreticiler bahçelerinden en yüksek verimi almak için sezonluk gübreleme ve bakım uygulamalarını aksatmıyor. Gübre ve işçilik fiyatlarının tavan yaptığı bu zamanlarda bahçelerinin masrafını karşılamakta zorlanan üreticiler ellerinde son kalan fındıklarıda satarak yeni sezona hazırlık işlemlerine başladı.
Cumayeri’nin Dokuzdeğirmen Köyü’nde fındık alım satımı yapan Osmanlı Fındık sahibi Osman Lokman Geçer, fındık fiyatlarının TMO’nun hamlesinden sonra bir anda düştüğünü dile getirerek yeni sezonda fiyatı geçtiğimiz sezondan daha yüksek beklediklerini belirtti. Üreticilerin yüksek kalite ve verim için gübreleme uygulamalarını aksatmamaları gerektiğini belirten Geçer “ Bu zamanlarda bahçesine bakım yapacak olan çiftçimiz elinde kalan son mahsulleride satarak burdan elde ettikleri gelir ile gübre ve bakıma harcıyor” dedi.(Günaydın Düzce)