Fındık fidan dağıtımı yapılacak

TAKİP ET

Trabzon Ticaret Borsası tarafından uygulanan ”Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi” kapsamında yaşlı fındık bahçelerinin yenilenmesini teşvik etmek için yapılan fındık fidanı dağıtımı bu yılda devam edecek.
TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, bu yıl da “1000 Dönüme 40.000 Fidan” sloganı ile fidan temin ve dağıtımını sürdüreceklerini belirterek, “Önceliği tek gövde sistemi ile dikim yapacaklara vererek fidan dağıtımını bu yıl da sürdüreceğiz. Fidanların büyük kısmını geç açtığı için soğuğa dayanıklı olup, verimi de yüksek olan Yomra Sivrisi olarak adlandırdığımız melez çeşit teşkil etmektedir” dedi.
Trabzon Ticaret Borsası’ndan konuya ilişkin şu açıklama yapıldı;
Yapılan denemeler sonucunda Mart ayının sonlarına doğru yaprak açtığı için don olayına karşı dayanıklı ve verimli tür olan ve de Yomra Sivrisi olarak adlandırılan fındık fidanları belirli sayıda dağıtılacaktır.
Önceliği TEK GÖVDE SİSTEMİ ile dikim yapacaklara verilmek üzere gerçekleştirilecek fındık fidanı dağıtımı için 20 Ekim Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar Trabzon Ticaret Borsası’na (Trabzon-Pazarkapı’da) ya da duyuru yapılan merkezlere başvurularak belge ve taahhütname doldurulması gerekmektedir.
Başvurular incelemeye alınarak değerlendirmeye tabii tutulacak ve fidan verilecek olanlara da bildirim yapılacak ve de ilçelerde 25-26-27 Ekim tarihlerinde dikim eğitimi verilecektir.