Fındık fiyatı 1.11.2022

TAKİP ET

Fındık fiyatları Kasım ayına düşüşle girdi. Ekim ayına 44 TL’den başlayan fiyatlar son haftada 45 TL’ye kadar çıkmıştı.

Ekim ayının son günü fiyatlar düştü. Ordu’da dün serbest piyasada 50 randımanlı kabuklu fındık 44 ile 44.50 TL’den işlem gördü.

Kasım ayının ilk günü ise fiyatlar durgun seyrediyor. Ordu’da 1 Kasım Salı günü serbest piyasada 50 randımanlı kabuklu fındık 44 ile 44.50 TL’den işlem görüyor.

FINDIK İÇİN 60 TL BEKLİYORDUK

Ordu Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan: Serbest piyasa fiyatlarının bu yıl da üreticileri tatmin etmedi. Üreticiler, 52 liralık Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) fiyatına karşı 43 liralık serbest piyasa fiyatıyla karşı karşıya kaldı. Serbest piyasada 43-44 lira seviyesinde olan fındık fiyatlarının üreticiler kadar fındık manavlarını ve ihracatçıları da mağdur etti. Bir firma tarafından açıklanan fiyat yüzünden serbest piyasa fiyatlarının istenilen seviyeye gelemedi. Üreticilerin, serbest piyasadan bir umudu yok. Bu sene maliyetler yüksekti bizim de ona göre bir fiyat beklentimiz vardı. Sezon öncesinde 3-3,5 dolar gibi bir fiyat bekliyorduk ama olmadı. Biz aslında TMO fiyatının 60 TL olmasını bekliyorduk.