Fındık fiyatı 18.02.2023

TAKİP ET

Fındık fiyatı kaç TL oldu. Piyasa durgun seyrediyor.

Ordu’da 18 Şubat 2023 Cumartesi günü serbest piyasada 50 randımanlı kabuklu fındık 54 TL’den işlem görüyor.

ESKİ FINDIK DAHA PAHALLI

Ordu Ünye Arzanoğlu Tarım Ürünleri İşletmecisi Ersin Şahin Arzanoğlu, A52 TV mikrofonlarına yaptığı açıklamada serbest piyasada fındığın 53 liradan işlem gördüğünü söyledi.

TMO’nun eski fındığı 58 liradan sattığını da belirten işletme sahibi, ihracatçıların piyasadan neden 53 TL-54TL’e almayıp TMO’dan 58TL’e aldığını da sorguladı.

Fındık tüccarı Ersin Şahin Arzanoğlu, yaptığı değerlendirmede, havaların fındık için iyi seyrettiğini de söyleyerek şöyle konuştu:

“ Fındık fiyatımız 53 liradan işlem görüyor. Toprak Mahsullerinin 2021 yılı mahsulünü 58 liradan satışa çıkardığı ve bunun tamamının satıldığını duyduk. İhracatçı arkadaşlar piyasadan 53-54 liraya almıyorlar ama TMO’nun malını 58 liraya tercih ediyorlar.

Bir sebebi var ki, onu tercih ediyorlar. Bundan sonra hava durumları da iyi gidiyor. Fındığa inşallah bir sıkıntı gelmez. Sıkıntı gelirse fındığın fiyatının önünü alamayız. Önceki yıllarda Mart sonunda Nisan başında fındığın don yapıp yakması rekolteyi bir hayli düşürmüştü. İnşallah öyle bir durum olmaz. Biz yeni fındık fiyatlarının bundan sonra toparlayacağını düşünüyorum. Şubat’ın yarısındayız  Ağustos’a daha 7 ay var. İnşallah daha iyi olur diye beklenti içindeyiz.”