Fındık fiyatı 21.11.2022

TAKİP ET

Geçen hafta yükselişe geçen fındık fiyatları bugün kaç TL oldu?

Ordu’da 21 Kasım Pazartesi günü serbest piyasada 50 randımanlı levant kalite kabuklu fındık fiyatı brüt 46 TL’den işlem görüyor. TMO’da aynı kalite fındığı brüt 52 TL’den alıyor.

FINDIKTA TARSİM BAŞVURULARI BAŞLADI

2023 yılına ait TARSİM başvurularının başladığı belirtilerek, üreticilerin oluşabilecek bir doğal afette mağdur olmamaları için bir an önce sigortalarını yaptırmaları gerektiğine dikkat çekildi.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, TARSİM’in fındıkta oluşabilecek dolu, zirai don, sel ve su baskını, heyelan, yangın, deprem gibi risklerde üreticilerin zararlarını karşılığını ifade ederek başvuru için son tarihin 28 Şubat olduğunu hatırlatarak üreticilere ellerini çabuk tutmaları çağrısında bulundu.

Osman Sarıkahraman çağrısında, “2023 yılı için TARSİM müracaatları başladı,28 Şubat 2028 tarihinde sona erecek. Tarımda sigortalama çok önemli. Özellikle fındıkta. Fındığının başına dolu, zirai don, toprak kayması, heyelan, fırtına, sel ve su baskınlarına karşı tarım sigortası yaptırdığınızda zararınız karşılanacak. Bu çok değerli, bunu çok önemsiyor ve tüm üreticilerimizin mağdur olmamaları için TARSİM yaptırmalarını öneriyoruz.

Üreticilerimiz artık TARSİM konusunda bilinçlendi. Geçen yıl bu bölgede TARSİM ile ilgili sıkıntı yaşandı eksper sayısı yetersiz gelmiş olabilir. Ama yine de üreticilerimizin geç kalmadan TARSİM tarım sigortalarını yaptırmalarında fayda var diye düşünüyorum.” diye konuştu.