Fındık fiyatı 4.11.2022

TAKİP ET

Fındık fiyatları yatay şekilde devam ediyor.

Ordu’da serbest piyasada 50 randımanlı kabuklu fındık 44 ile 44.50 TL’den işlem görüyor. TMO’da 50 randımanlı kabuklu fındık 52 TL.

TÜCCARA FINDIK GELMİYOR

Ordu Ünye’de faaliyet gösteren Arzanoğlu Tarım Ürünleri’nin işletmeciliğini yapan Ersin Şahin Arzanoğlu, fındık piyasasındaki son durumu  aktardı.

Fındık fiyatının 44 ile 45 Lira seviyelerinde yatay bir şekilde devam ettiğini belirten Arzanoğlu, ilerleyen dönemlerde fındık fiyatında yükselme olabileceğinin dikkatini çekti.

Yılbaşına doğru Avrupa’nın fındık ihtiyacının artmasıyla ve TMO’nun bu hızla fındık alımı yapmasının fındık fiyatını etkileyeceğini ifade eden Arzanoğlu, “bu gelişmelerle birlikte fındık fiyatında yükselme olabilir” dedi.

Arzanoğlu Tarım Ürünleri İşletmecisi Ersin Şahin Arzanoğlu konu ile ilgili açıklamasında; “Fındık fiyatı yatay bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. 50 randıman fındık 45 ile 44 Lira arasında fiyatlandırılıyor. Üst bölgelerin fındıkları yavaş yavaş çekiliyor ve bundan sonra bir şeyler olacağına ümit ediyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 125 bin tona yakın fındık aldığı söyleniyor ve bu rakamın 200 bin tonlara doğru gideceği gözüküyor. TMO eğer bu rakamda fındık alırsa tahminen fiyatlarda yükselme olabilir. Bizlere pek fındık gelmiyor, ağırlıklı olarak TMO’ya gidiyor. Yılbaşına doğru Avrupa’nın fındık ihtiyacı artarsa ve TMO’da bu hızla fındık alırsa ben fındık fiyatının yükselebileceğini düşünüyorum” diye konuştu.