Fındık fiyatı 4 Aralık Cumartesi fındık fiyatı

TAKİP ET

Elinde fındık bulunan üreticiler fındık fiyatlarını merak ediyor. Son günlerde yükselen fiyatlar 30 TL’yi bulur mu?
Dövizdeki artışla birlikte fındık fiyatları da arttı. Sezona 25 TL’den başlayan fındık fiyatları bir dönem 23 TL’ye kadar yükseldi. Son dönemde dövizdeki oynaklıkla birlikte fiyatlarda harekete geçti.
Ordu’da serbest piyasada fiyatlar 4 Aralık Cumartesi günü 28 ile 28.5 TL arasında işlem görüyor. Fındığını elinde bekletenler fiyat için pazarlık edebiliyor. Emanete fındık verenlere ise piyasanın altında fiyat teklif ediliyor.
Emanete fındık alan tüccar ve fabrikalar, emanet fındık uygulamasına 31 Aralık tarihinde son verecek. Emanette bulunan fındıklara bu tarihe kadar işlem yapılacağı ifade ediliyor.
TMO’YA İLGİ AZALDI
Serbest piyasada fiyatların yükselmesi nedeniyle artık üreticiler TMO’ya gitmiyor. Toprak Mahsulleri Ofisi de alım ekip sayısını düşürmüştü.
İÇ PİYASADA NE KADAR İŞLEM YAPILDI
Türkiye’de iç piyasada fındık satışları Ticaret Borsalarında tescil ediliyor. Ticaret Borsaları ne kadar fındığın tescil edildiğini açıklamadığı için üreticinin ne kadar fındık sattığı bilinmiyor.
Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği 3 ayda 114 bin ton iç fındık satıldığını açıklamıştı. Bu rakam 230 bin kabuklu fındığa tekabül ediyor. TMO’nun da 115 bin ton kabuklu fındık alığı belirtiliyor. TMO’nun aldığı ve ihraç edilen fındık miktarı 350 bine tona yaklaşıyor.
Üreticinin elinde ise fazla miktarda ürün bulunmadığı kaydediliyor.