Fındık fiyatı 6.09.2022 Salı

TAKİP ET

Fındık piyasında Ferrero'nun alım fiyatı konuşuluyor. Fındıkta  en büyük firma olan Ferrero'nun  tüccardan fındığı 48 TL'den alacağı ifade ediliyor. Ferrero'nun fiyatı serbest piyasada pek etkili olmadı.Piyasada fiyatlar yine olduğu yerde sayıyor.
Önümüzdeki günlerde fiyatların bir nabze artması bekleniliyor. TMO 50 randıman fındığı 52 TL'den alıyor.
Serbest piyasada ise 50 randıman fındık 44 TL'den işlem görüyor. 
Fındığın maliyeti 68 TL
Giresun fındığının istenilen değeri bulamadığını ifade eden ve iktidarın politikalarını eleştiren İYİ Parti İl Başkanı Abdülkadir Eroğlu, " Fındık üreticileri de tüketiciler de zor durumda" dedi. Başkan Eroğlu, katıldığı programda ülke gündemiyle ilgili samimi açıklamada bulundu.
İktidarın fındık için daimi bir devlet politikası olmadığını belirten Başkan Eroğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Ülkemizde olduğu gibi Giresun'da da en büyük sorun ekonomik kriz. Giresun'da sanayi yok. Tek gelir fındık ve turizm. Hava koşulları kötü olunca Giresun'da fındığa geç başlandı. Genel Merkezimize göre fındığın bu seneki maliyeti 68 TL'ydi. Bizler fındığa 74 TL fiyat biçtik ama tabii ki hükümet her zamanki gibi dinlemedi. Şimdi ise piyasa 43 TL'yi gördü. Çünkü iktidar sabit bir politika izleyemiyor. Fındık pazara iniyor sonra ucuza satılıyor. İktidarın dediği havada kalıyor.”