Fındık fiyatı: 7 Aralık Salı Fındık Fiyatı

TAKİP ET

Fındık fiyatı yükseldi ama bundan üretici yerine tüccar kazançlı çıktı. 23-24 TL’den fındık alan tüccar şimdi bu fındığı 28-29 TL’ye fabrikalara satıyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Perşembe Ziraat Odası Başkanı Aslan Soydan, “Bugün serbest piyasada fındık 28-29’u gördü. Bu fiyatlar Ağustos ve Eylül’de olmalıydı” dedi.
Fındık fiyatları serbest piyasada Toprak Mahsulleri Ofisi’nin üzerinde seyrediyor. 7 Aralık Salı günü Ordu’da serbest piyasada 50 randımanlı kabuklu fındık 28-28.5 TL’den işlem görüyor. Toprak Mahsulleri Ofisi ise 50 randımanlı kabuklu fındığı 26.5 TL’den alıyor.
BU FİYATIN GELECEK SEZONA FAYDASI OLUR
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Perşembe Ziraat Odası Başkanı Aslan Soydan, fiyatların yükselmesinin önümüzdeki sezona faydası olacağını savundu. Üreticinin büyük bölümün fındığını Ağustos ve Eylül ayında sattığını belirten Arslan,” Üreticimizin çoğu fındığını 23-24 TL’den sattı.Bugün fiyatlar 28’in üzerine çıktı. Az sayıda üreticimizin elinde fındık olduğunu tahmin ediyoruz. O nedenle genel anlamda üreticilerimiz kazanmadı. Fiyatların yükselmesinin gelecek sezona faydası olacaktır” şeklinde konuştu.
23 TL’YE FINDIK ALIP 28’E SATTILAR
Fındıkta üreticiden çok tüccar kazanıyor. 23-24 TL’ye fındık alan tüccar, şimdi fındığı fabrikalara 28 TL’ye satıyor. Stokunda fındık bulunan tüccarların 3 ayda  ton başına 4 ile 5 Bin Tl kazanç elde ettiği belirtiliyor.