Fındık fiyatı bugün kaç TL?

TAKİP ET

Fındık fiyatları serbest piyasada ne kadar oldu. Fındığını satmayan üreticiler fiyatları yakından takip ediyor.
Toprak Mahsulleri Ofisi’nde 50 randımanlı kabuklu fındık 52 TL’den işlem görüyor. TMO’da sivri fındık 51, Giresun Yağlısı ise 53 TL’den alınıyor.
Ekim ayına girdik serbest piyasada fiyatlar yine yükselmedi.Daha önce yapılan yorumlarda Ekim ayına kadar fiyatların yükselebileceği tahmin ediliyordu.
Ordu’da 1 Ekim Cumartesi günü 50 randımanlı kabuklu fındık serbest piyasada 44 TL’den alınıyor.
ÇKS BAŞVURULARI BAŞLADI
Fındık üreticilerinin destekleme ödemeleri alabilmeleri için ÇKS başvuruları bugün başladı.
Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden şu açıklama yapıldı;
23.09.2022 tarihli ve 31962 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile birlikte ÇKS(çiftçi kayıt sistemi) başvurularına ilişkin yeni düzenlemeler getirilmiştir. Buna göre; 2023 üretim yılı ÇKS başvuruları 01.09.2022 tarihinde başlamış olup, 31.12.2022 tarihinde sona erecektir. Ayrıca, ÇKS'ye ilk defa başvuru yapacak olanlar hariç olmak üzere,  beyanında herhangi bir değişiklik olmayan üreticilerimiz "e-Devlet Kapısı" üzerinden de başvuru yapabileceklerdir. Aynı şekilde, ÇKS'ye ilk defa başvuru yapacak olanlar hariç olmak üzere, Ziraat Odalarından alınan Çiftçi Belgesi beyan etme zorunluluğu ve çiftçi kayıt formlarından da Muhtar/Aza imzaları  kaldırılmıştır.
Değerli üreticilerimize önemle duyurulur.