Fındık fiyatı düştü! 25.11.2022 günü fındık fiyatı

TAKİP ET

Serbest piyasada fındık fiyatları 47 TL’yi görünce fiyatlar daha ne kadar artar sorusu gündem gelmişti. Ancak fiyatlar geriye gelmeye başladı. Fındık fiyatı 47 TL’de fazla kalamadı.

Ordu’da serbest piyasada 25 Kasım Cuma günü 50 randıman levant kalite kabuklu fındık brüt 46.50 TL’den işlem görüyor.

ÇİFTÇİLERE ÇKS UYARISI

Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, 2023 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarının 31 Aralık'ta sona ereceğini, bu nedenle bu tarihe kadar çiftçilerin bilgilerini güncellemeleri gerektiğini belirtti.

Genç, AA muhabirine, yeni yönetmeliğe göre artık ÇKS kayıtlarının e-Devlet üzerinden yapıldığını hatırlattı.

 

Çiftçinin, bağlı olduğu odaya başvurup çiftçiliğe devam ettiğini beyan etmez ve bilgilerini güncellemezse pasif duruma düşeceğine işaret eden Genç, "Pasif konuma düşen çiftçilerimiz destekleme alamayacak. Güncelleme yapmayan üyelerimiz pasife çekilerek, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze bildirilecek. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için 31 Aralık'a kadar odamıza gelerek bilgilerini güncellemeleri gerekmekte." dedi.

 

Odalarında görevli personelin çiftçilerin e-Devlet üzerinden ÇKS kayıtlarını yapmalarına da yardımcı olduğunu anlatan Genç, "Çiftçilerimizin desteklerden faydalanabilmeleri için ÇKS ve oda kayıtlarını güncellemelerini son güne bırakmadan yapmaları önemli." ifadesini kullandı.