Fındık fiyatı düştü! 8 Mart Salı fındık fiyatları

TAKİP ET

Fındık fiyatlarında düşüş yaşandı. Bir süredir 34 TL’den işlem gören fiyatlar düştü.
Ordu’da serbest piyasada 50 randımanlı kabuklu fındık 33 ile 33.5 TL’den işlem görüyor.
FINDIK BAHÇESİ BAKIMINI İHMAL ETMEYİN
TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, gübre ve ilaç maliyetlerinin artmasına karşın üreticinin her ne şartta olursa olsun bahçesine bakması gerektiğini savunarak, “Bakmazsak, bahçelerimiz verim ve kaliteden düşer.” dedi.
Üreticilere bahçe bakımlarını yapmaları yönünde çağrıda bulunan Soydan, hem bakım hem de zararlılarla mücadele konusunun aksatılmaması gerektiğini söyledi.
“Kolay değil”
Mevcut şartlarda üreticilerin bahçelerine bakım yapmalarının zor olduğunu ancak yapmazsa da verim alamayacağını hatırlatan Soydan, sözlerine şöyle devam etti; “Üreticilerimiz şuanda zor günler yaşıyor. Acaba gübre atsam mı, atmasam mı arasında kalıyor. Ama üreticilerimiz muhakkak gübrelerini atsın, bakımlarını yapsın. Çünkü son yıllarda üreticilerimiz ciddi ve bilinçli bir şekilde bahçelerine bakıyorlar. Onun için bu sürecin devam etmesi lazım. Tabi ki zorlanacağız. Gübre ve ilaç fiyatlarından dolayı bakımını yapmadığımız zaman da, geçmiş bahçe bakımlarımızın da bir kıymeti kalmayacak. Bahçelerimiz verimden kaliteden düşecek. Onun için bahçe bakımlarının muhakkak yapılması lazım. Zor da olsa yapılması şart. Bahçelerimizden asla vazgeçmeyelim. Fındık bizim en değerli ürünümüz.”
“İstikrar şart”
Üreticinin önünü görebilmesi için fındık fiyatında istikrarın olması gerektiğini de aktaran Soydan, üreticinin bahçesine daha fazla sahip çıkabilmesi için hem alan bazlı gelir desteği miktarının artırılmasını hem de fındık fiyatlarında istikrarın yakalanmasının gerektiğini dile getirdi.
Soydan, “Biz üretici temsilcileri olarak bunları görerek, yeni oluşacak fiyatların bu maliyetleri karşılayabilecek bir fiyat oluşması için mücadelemizi yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı.
 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});