Fındık fiyatı düştü hesap soracağız

TAKİP ET

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, TMO’nun piyasanın altında fındık satmasını ve buna destek verenleri eleştirerek, “depremi fırsat bilip karambol işler yapıyorlar” dedi.

 

TV 52’de katıldığı Deprem Özel programında deprem bölgesindeki izlenimlerini paylaşan Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, eğitim, sağlık ve fındık konularına da dikkat çekti.

 

“Karambol işler!”

 

TMO’nun fındık piyasaya sürmesini; “Bu karambolde karambol işler yapıyorlar” diyerek eleştiren Milletvekili Adıgüzel, şunları söyledi;

 

“Fındık piyasası Ordu’da bile 62-63’ü, Giresun’da, Çarşamba’da 64’ü görmüşken TMO 58 liradan piyasaya fındık sürdü. Gelen talep 1’e 10. Yani 10 kat talep geldi. Biz ne söylemiştik bunlara; piyasanın altında değil, üstünde fiyatla satışa çıkın, dedik. Yani, 65’den, 68’den sürün, dedik.

 

Hesabını soracağız!

 

Şimdi biz haklı çıktık. Niye, 10 kat talep geldiğine göre sen bunu 65’den, 68’den de satışa sunmuş olsaydın satıyordun. Devleti zarar ettirdin, piyasayı aşağı düşürdün. Aynen dövize müdahale edilir gibi fındığa da müdahale edildi. Bunun hesabını soracağız!”

 

Edip Sevinç’e tepki

 

Karadeniz İhracatçılar Birliği eski Başkanı Edip Sevinç’in badem örneği ile fındık fiyatlarının yüksek olmasını eleştiren açıklamasına da isim vermeden tepki gösteren Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, şöyle konuştu;

 

“İtiraf etti!”

 

“Karadeniz’in eski ihracatçılar birliği başkanı, “ABD bademini bile 2’yle katladı fındık fiyatı” diye bir açıklama yapmış. Amerika bademini düşünmek sana mı kaldı? Yıllarca zaten ‘çikolatada badem kullanacaklar’ diye bademle bir korku iklimi vardı, doğru olmadığı ortaya çıktı. Şimdi de aynı şeyi konuşuyor. Tam da bu ağızla kimin uşağı olduğunu söylüyor. Kimin uşağı olduğunu kendi itiraf ediyor. Deprem nedeniyle acımız büyük ama bunu da takip ettiğimi bilsinler.”

(Ordu Hayat Gazetesi)