Fındık fiyatı yine düştü

TAKİP ET


Serbest piyasada fındık fiyatları bir türlü yükselmiyor. Ekim ayı başında 45 TL’yi gören fiyatlar 44 TL seviyesine düştü.

Sezon öncesi fındık için 50 TL beklentisi vardı. TMO 52 ‘den fındık fiyatı açıkladı. TMO’ya fındık veren üretici fındığı beklediği fiyata satarken tüccara fındık veren üreticiler hayal kırıklığı yaşadı.

Ordu’da serbest piyasada önceki hafta fiyatlar 45 TL’ye kadar çıktı.Son günlerde fiyatlarda düşüş hissediliyor.

Ordu’da 10 Kasım Perşembe günü serbest piyasada 50 randımanlı levant kalite fındık en düşük 44 TL’den işlem görüyor.

GÜNDOĞDU AÇIKLADI

Üreticiler, TMO’nun fındık alımına devam etmesini isterlerken, TMO’nun fındık aldığı dönemde dahi serbest piyasanın 8 lira düşük 44 liradan fındık aldığını, eğer TMO’nun fındık alımını sona erdirmesi halinde ise serbest piyasada fındık fiyatının daha da düşeceği endişesi içinde olduklarını söylüyorlar.

Konuyla ilgili AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, bir açıklama yaptı. Ordu’da Ağustos’un 22’sinden itibaren TMO’nun fındık alımına başladığını söyleyen Gündoğdu, “Sahadan aldığımız bazı bilgiler var. Bu bilgiler çerçevesinde fındık alımının uzatılıp uzatılmamasıyla ilgili Tarım Bakanımızla da, TMO Genel Müdürümüzle de görüşeceğiz. Maliye Bakanlığımızla da görüşüp, fındık alımının devam etmesiyle ilgili talebi çözüme kavuşturacağız.”

TMO’nun fındık alımını ve piyasayı yakından takip ettiğini söyleyen Gündoğdu, “Aralık ayının son 2 haftasında bakacağız. Eğer TMO’nun fındık alımları durduysa depolar kapatılır. Ama TMO’nun fındık alımları devam ediyorsa bununla ilgili bakanımızla, TMO Genel Müdürümüzle görüşülüp alım tarihinin uzatılmasıyla ilgili gerekli işlemlerin yapılmasıyla ilgili üzerimize düşeni yaparak, hayata geçireceğiz.”