Fındık fiyatında şok!

TAKİP ET

Fındık fiyatları serbest piyasada neden yükselmiyor. Eylül ayı geldi serbest piyasada fındık fiyatları yerinde sayıyor.
2022 ürünü fındık alım fiyatıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ordu'da açıklandı. Erdoğan, 50 randıman levant kalite fındığın alan bazlı desteklemeyle birlikte ortalma 54 TL olduğunu söylemişti.
TMO 50 randıman fındığı 52 TL'den alıyor. TMO randıman payı da veriyor.
Fındık alım fiyatı açıklandığında serbest piyasada 48-50 TL beklentisi vardı. Ancak piyasa şok bir rakamla açıldı. Serbest piyasa 43 TL'den açıldı. Daha sonra 44 TL'ye yükseldi. Ordu'da serbest piyasada 50 randımanlı kabuklu fındık fiyatı 43.5 TL'den işlem görüyor. Serbest piyasada da bu fiyata randıman payı ekleniyor.
TMO'DA SONRUN YOK
AK Parti Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı, TMO’nun fındık alımlarında üreticinin memnuniyetini esas aldığını ve bu anlayışla alımlarını sürdürdüğünü söyledi. Tatlı, TMO’nun halen Giresun merkezde 2, Bulancak, Espiye, Tirebolu, Görele ve Güce’de alım yaptığını ve 7 alım noktasında 60 personelle mesai gözetmeden üreticiye hizmet ettiğini belirterek” Giresun ilinde 50 bin tona yakın depolama kapasite bulunuyor. Günlük 350 tona yakın alım randevusu veriliyor” dedi. AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı, ürününe gerekli hassasiyeti gösterip alım şartlarına uygun hale getiren üreticilerin sıkıntı çekmediğini bugüne kadar alım yapılamayan üretici sayısının yüzde 3 civarında olduğunu, ödemelerinde 10-15 gün içinde yapıldığını kaydetti.