Fındık fiyatını İtalyan firma belirlemeyecek

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " Bir İtalyan firması taban fiyatı belirliyor. Düşük fiyat veriyor, 'Gel, malını alacağım, yoksa almıyorum.' diyor. Yoksa alıcısı yok. Böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. Bunu düzelteceğiz. " dedi.
Kılıçdaroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Tokat'ta özelleştirildikten sonra yıkılan sigara fabrikasının arazisinde şeker pancarı, tütün ve mısır üreticileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, fındık konusuna da değindi.
  HER ŞEYİ DÜZELTECEĞİZ
Fındık için e taban fiyat açıklaması yapıldığını aktaran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "O da hikaye. Orada da fiyatı Ferrero belirliyor. Bir İtalyan firması taban fiyatı belirliyor. Düşük fiyat veriyor, 'Gel, malını alacağım, yoksa almıyorum.' diyor. Yoksa alıcısı yok. Böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. Bunu düzelteceğiz. Her şeyi düzelteceğiz, iyileştireceğiz.
  TÜRKİYE'Yİ ÇIKMAZDAN ÇIKARACAĞIZ
Bakın yine sandık gelecek, göreceksiniz. Sandık geldiği zaman hep beraber sandığa gideceğiz. Yani, 'Kızdım, şöyleydi, böyleydi.' değil, hep beraber sandığa gideceğiz, hep beraber oyumuzu kullanacağız. Türkiye'yi içinde bulunduğu çıkmazdan çekip çıkaracağız. Türkiye'yi yetkin insanlara teslim edeceğiz, üretimi destekleyen insanlara teslim edeceğiz. Alın teri döken insanların hakkını teslim eden insanlara Türkiye'yi teslim edeceğiz. 
 O ZAMAN TÜRKİYE BÜYÜYECEK
 O zaman Türkiye'nin büyüdüğünü göreceksiniz, geliştiğini göreceksiniz, işsizliğin nasıl yok edildiğini göreceksiniz, her evde huzurun olduğunu göreceksiniz. Belli bir zaman diliminde Türkiye'nin bölgesinde en büyük güç ve en gelişmiş ülke olduğunu da göreceksiniz."