Fındık fiyatları 11.01.2023

TAKİP ET

Fındık fiyatlarındaki yükseliş durdu. Son günlerde piyasada durgunluk hakim.
Ordu’da 11 Ocak Salı günü serbest piyasada 50 randımanlı kabuklu fındık 54 ile 55 TL’den işlem görüyor.
ALAN BAZLI GELİR DESTEĞİ ARTTIRILMALI
Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman“Alan Bazlı Gelir Desteği 9 Yıldır Aynı Fiyatta” dedi. 
Sarıkahraman şunları söyledi;
“Öncelikle ekipman hibe desteğinin Ocağın 20’sine kadar devam edeceğini belirtmek istiyorum. Hükümetimize bu desteği için teşekkür ediyorum. Bu destekler gerçekten üreticinin ihtiyacı olan destekler. Bu yardımın yapılması üreticiyi rahatlıyor. Türkiye bildiğiniz gibi bir tarım ülkesi.
2023 bazında baktığımızda bu desteklerinde ona göre verilmesi gerekiyor. Tüketicimiz tarım ürünlerimizi çok pahalı buluyor. Başta mazot ve gübrenin artması üreticimizi çok üzüyor.  Gübre ve mazot desteği kesinlikle sağlanmalı. Üretim alanlarında elektrik destekleri çok önemli.  9 yıldır alan bazlı gelir desteğinin aynı fiyatta kaldığını görüyoruz. Bu fiyat artık güncellenmeli. Enflasyonun etkisi ile diğer sektörlerde herkes gardını alabiliyor. Fiyatlar enflasyona göre şekilleniyor.
Gübre ve  Mazot destekleri bir nebze de olsa üreticimizi rahatlatsa da alan bazlı gelir desteğinin kesinlikle güncellenmesi gerekiyor.  Alan bazlı gelir desteği enflasyonunda, asgari ücretinde gerisinde kaldı.  Üretici aldığı desteği zaten bakım ve onarıma kullanıyor.  2023 sezonunda öncelikli konunun alan bazlı gelir desteği olduğunu düşünüyorum. Tüm üreticilerimize  iyi bir yıl diliyorum” dedi.