Fındık fiyatları 3.11.2022

TAKİP ET

Kasım ayının ilk haftasında serbest piyasada fındık fiyatları kaç TLoldu? İlk iki aylık ihracat rakamlarının önceki yolların aynı dönemine göre düşük gerçekleşmesi fındık piyasalarında dikkatle takip ediliyor.

İhracat rakamlarının düşük seyretmesi serbest piyasayı da yakından etkiliyor. Fındık fiyatları yatay seviyede seyrediyor.

Ordu’da 3 Kasım Perşembe günü serbest piyasada 50 randımanlı kabuklu fındık 44.00 ile 44.50 TL’den işlem görüyor. TMO’da 50 randımanlı kabuklu fındık 52 TL. Giresun kalite fındık ise 53 TL.

FINDIK YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU

SAMSUN (AA) - Yakakent Halk Eğitim Merkezince (HEM) fındık yetiştiriciliği kursu açıldı.

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen kursun açılışına Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Akman, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Soylu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Değer ile kursiyerler katıldı.

Soylu, kurs eğitmeni olarak ziraat mühendisi Mesut Bozkurt'un görevlendirildiğini belirterek, 40 saat süreli kursa 14 kişinin katıldığını söyledi.

Bozkurt da fındık üreticiliğinin daha bilinçli ve bilimsel yapılabilmesi amacıyla düzenlenen kursta uygulamalı ve teorik olarak bahçe tesisi, sulama, ilaçlama, gübreleme, budama, hasat ve harman ile ilgili bilgi verileceğini kaydetti.