Fındık piyasası tüccarın elinde! Fındık fiyatı 05.08.2024

Fındık piyasası tüccarın elinde! Fındık fiyatı 05.08.2024

TAKİP ET

Fındık fiyatı yeni haftaya nasıl başladı? Yeni ürün fındık piyasaya inmedi. Piyasada ipler tüccarın elinde.

Fındık piyasasında sessizlik hakim. TMO tarafından açıklanan fındık fiyatı piyasalarda henüz karşılık bulmadı. TMo 50 randıman levant kalite için 130, Giresun kalite için 132 TL fiyat açıklamıştı.


Serbest piyasa buna henüz tepki vermedi. Tüccarda fındık  107 ile 109 TL arasında. Piyasaya ürün inmiyor. 2024 ürünü fındığın gelecek hafta içerisinde piyasaya gelmesi bekleniliyor.


Serbest piyasada fındık fiyatının 110 TL'den başlayabileceği konuşuluyor. TMO, 19 Ağustos tarihinde fındık alımına başlayacak. TMO'nun alım politikasına göre serbest piyasanın şekillenebileceği belirtiliyor.
Ordu'da 5 Ağustos Pazartesi günü serbest piyasada 2023 ürünü kabuklu fındık en düşük 107 en yüksek 110 TL'den işlem görüyor. 2024 ürünü fındık için henüz piyasalarda fiyat oluşmadı.