Fındık teşekkürü

TAKİP ET

Ordu'da kurulması gündeme gelen Fındık Organize Sanayi Bölgesine Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça'dan tam destek geldi.
Başkan Akça, emeği geçenlere şimiden teşekkür etti.
Akça'nın açıklaması şöyle;
Göreve geldiğimiz 2019 Şubat ayından bu yana devamlı gündemde tuttuğumuz ve fındık üreticisinin, sanayicisinin, ihracatçısının ve bölgede bulunan birçok iş yerinin gelirine katkı sunacak,fındıktan elde ettiğimiz geliri artıracak sistemin, “FINDIK ORGANİZE SANAYİSİNİN” kurulması, bu sanayi bölgesine yatırım yapacak firmaların teşviklerle desteklenmesi ve sonrasında da fındığı hammadde olarak satmak yerine, mamül madde haline dönüştürerek katma değeri yüksek ürünler halinde pazarlamamız gerektiğini çağrısını yapmıştık.
Şükürler olsun,bu çağrımız bir karşılık bularak Ordu milletvekili adayı Milli Eğitim Bakanımız,
Sayın Mahmut ÖZER tarafından,
Sanayi ve Teknoloji Bakanımız,
Sayın Mustafa VARANK ile yapılan görüşmeler sonucunda,FINDIK ORGANİZE SANAYİSİ için bir yer bulunması şartı ile bu yatırımın yapılacağı müjdesi verilmiştir.
Bu yatırımın hayata geçirilebilmesi için,bulunması gerekli olan yer için
Başta sayın Valimiz Tuncay SONEL’in ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr.Mehmet Hilmi GÜLER’in çaba göstereceğinden ve mesai harcayacağından hiç şüphemiz yoktur.
Bizler,fındık üreticilerinin temsilcisi Ziraat Odası Başkanları olarak bu sürece sunabileceğimiz her katkı içinde hazır olduğumuzu beyan ediyoruz.
FINDIK ORGANİZE SANAYİSİ fikrimiz için duyarlı davranan ve çaba gösteren,
Sayın Milli Eğitim Bakanımız
Mahmut ÖZER’e üreticilerim adına teşekkür ediyorum."

Ordu'ya fındık müjdesi