Gazeteci Zeynep Irmak Öcal anne olduğu için mi işten çıkartıldı

TAKİP ET

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Erişen, DHA Muhabiri Zeynep Irmak Öcal’ın işine son verilmesine tepki gösterdi.
Erişen konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi;
Demirören Haber Ajansı(DHA) Samsun Muhabiri Zeynep Irmak Öcal’ın görevine, 2021 Aralık ayında dünyaya getirdiği bebeği ve anneliği “işte verimsizliğe” neden olarak gören bir anlayış tarafından son verildiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.
Geride bıraktığımız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yaptıkları özel yayınlar ile kadına verdikleri önemi ve farkındalıklarını anlatan DHA Genel Müdürünün; bir kadın muhabiri, sırf yeni anne olduğu ve süt izni gibi hakları nedeniyle verimli olamayacağı gerekçesiyle işten çıkarmasının tam bir çelişki ve acizlik olduğunu kendilerine hatırlatmak isteriz.
İki yılı aşkın süredir DHA Muhabiri olarak sadece Samsun’da değil; Sinop, Giresun ve Ordu’da da haberleriyle sahada ve basın-yayın organlarında gördüğümüz Zeynep Irmak Öcal’ın yeni anne olması nedeniyle ‘faydalı olamayacağı’ gerekçe gösterilerek işten çıkarılmasını kınıyor,  kendisinin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.