Gülyalı'da fay hattı mı var? Belediye açıklama yaptı

TAKİP ET

 

Ordu Gülyalı Turnasuyu Vadisinde fay hattı var şeklinde sosyal medyada yer alan haberler tedirgin etmişti. Kaynağı belli olmayan haberler üzerine açıklamalar üst üste gelmeye başladı.

Gülyalı Belediyesi tarafından yapılan açıklama şöyle;

Son günlerde bazı sosyal medya hesaplarında sıkça paylaşılan "şehrimizde deprem fay hattı bulunduğu, hattın Turnasuyu mahallemizden başlayarak iç bölgelere doğru uzandığı" yönünde özellikle ilçemizde endişe yaratan haberlere yönelik olarak açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Söz konusu haberde kaynak olarak gösterilen Maden Tetkik Arama (MTA) verilerinin güncel haritası değerlendirilerek şehrimizde ve özelde de ilçemizde herhangi bir fay hattı bulunmadığı bildirilmiştir. Bu bakımdan şehrimizde bir fay hattı bulunduğu haberi gerçeği yansıtmamaktadır.

Tüm bu bilgilendirmelerle birlikte unutulmamalıdır ki deprem ülkemizin gerçeğidir. Kuzey Anadolu Fay Hattı şehrimizin güney komşu illerinden geçmektedir ve şehrimiz 3. Derece Deprem Kuşağı'nda yer almaktadır. Deprem afetine karşı her zaman tedbirli olmakta fayda vardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.