Gündoğdu: Fındık fiyatının 50 TL'nin üzerinde olması için çalışıyoruz

TAKİP ET

Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, fındık taban fiyatının üretici bahçeye girmeden açıklanacağını belirterek, 44 TL’nin altı olmayacağını, 50 TL’nin üstü olması için çalıştıklarını söyledi.

Fındık hasat sezonuna 1 aydan az bir süre kala üretici, dört gözle taban fiyatı beklemeye koyuldu. Fındık taban fiyatının, Temmuz ayı sonu ya da Ağustos başında açıklanacağı belirtildi.


“Üretici memnun olacak”

Üreticilere fındık taban fiyatının hasat öncesi açıklanacağı müjdesini veren Gündoğdu; “Temmuz ayı sonu Ağustos başında fındık taban fiyatı gecikmeden açıklanacak. Son 3 yıldan bu yana üreticimiz bahçeye girmeden fındık taban fiyatını açıklıyoruz. Bu yıl da yine üretici daldan tutmadan fiyatı Cumhurbaşkanımız duyuracak. Fiyat belirtmek istemiyoruz. Ancak geçen yıl fındık taban fiyatı 26.5 lira olarak açıklandığında karşılığı 3 dolar 27 sentti. 3 doların altına düşürtmemek için gayret gösteriyoruz. İyi bir fiyat olacak. Cumhurbaşkanımız üreticiyi memnun edecek bir fiyat açıklayacak.” dedi.

“Talepleri söyledik”

20202 fındık hasat sezonu öncesinde üreticilerin iyi bir taban fiyat beklentisi olduğunu Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) yetkililerine söylediklerini aktaran Gündoğdu, üreticinin lehine bir fiyatın oluşması için çalıştıklarını söyledi.

“44 liradan aşağı olmayacak”

Üreticilere mağduriyet yaşatmak istemediklerini ifade eden Gündoğdu, “50 Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), fındık satış fiyatını 44 TL’ye çıkardı. Bu rakamın altı olmayacaktır. İnşallah 50 liranın üzerinde bir taban fiyat olacak. Hedefimiz taban fiyatı 50 liranın üzerinde iyi bir rakamla açıklatmak. Üreticilerimiz bu sezon da mağduriyet yaşamadan bahçelerine girecekler.” diyerek sözlerini tamamladı./Ordu Hayat