Gündoğdu: Sırtında küfe olan aday olmasın

TAKİP ET

Yaklaşan seçimler öncesinde çarpıcı açıklamalarda bulunan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, parti içerisinde uyumsuzluk olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

 

AK Parti’de uyumsuzluk iddiasında bulunanların kendilerine alan açma çabasında olan kişiler olduğunu savunan Gündoğdu, “Siyasette alan açma diye bir şey var. Birileri bunları söyleyecek ki, siyasette kendilerine alan açmaya çalışacaklar. Kavga bütün partilerde var. Şuanda CHP’de, MHP’de, İYİ Parti’de kavga yok mu? Bunlar siyasetin doğasında olan bir şeyler. Yeni siyasete girmek isteyenlerde buradan kendilerine alan açmak isterler.”

 
“SIRTINDA KÜFE OLAN ADAY OLMASIN”

Sırtında küfesi olanın aday olmamasını isteyen Gündoğdu, “Siyaset buralarda olmuyor. Ankara’da girdiğin diyaloglarla, edindiğin çevreyle oluyor. Ben iki dönemdir milletvekiliyim. İlk gittiğim dönemle ikinci dönemim bir değil. Sıkıntısı olan hiç kimse sahaya çıkmasın. Ben buradan açık söyleyeyim. Sırtında küfesi olan hiç sahneye çıkmasın. Bu partinin geleceğiyle, bu milletin geleceğiyle kimse oynamasın. Sırf hırs için, ‘Ben milletvekili olacağım, belediye başkanı olacağım, il başkanı olacağım hırsıyla sırtında yumurta küfesi olan kimse çıkmasın. Olmayan arkadaşlarımızın hepsinin yolu açık olsun. Adaylar belirlendikten sonra da sahada olsunlar. Adaylar belirlendikten sonra beni listeye koymadılar eyvallah deyip, Ordu’dan ayrılıp Ordu’ya gelen aday adayı olmak isteyen arkadaşlara da kimse müsaade etmesin.”

 
İL DIŞINDAN ADAY OLACAK MI?

İl dışından birinin aday gösterilmesiyle ilgili de çarpıcı bir yorumda bulunan Gündoğdu, “Bu dönem il dışından aday gösterilmesi konusunda daha dikkatli olunacağını görüyorum. Bazen farklı sıkıntılardan dolayı genel merkezden bir arkadaşı buralıysa gönderebilirler. Bunlar siyasette normaldir. Bunun haricinde Ordu’nun tanımadığı biri gelirse insanların ister istemez bir gönül kırıklığı oluyor. Biz bu arkadaşa ne zaman nasıl ulaşacağız. Buradan olan biriyle görüşebiliyorduk. Telefonumuza bakıyordu, yanımıza geliy ordu deniyor. Küçük yerlerde bu tür şeyler önemli.