Hamarat; Ordu Büyükşehir olurken Ünye'nin rolü büyük!

TAKİP ET

Ordu’nun Büyükşehir olmasında Ünye’nin katkısına dikkat çeken AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hamarat; “Bana; Ordu’yu Büyükşehir Ünyeliler yaptı deseler, ‘Hayır’ diyemem” dedi.

Hamarat, “Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni Ünyeliler yönetiyor” desek ki, bu çok deniliyor. O halde ne demek oluyor? Büyükşehir oluyorken de Ünyeliler var, idare ediyorken de...”

“Bunu tam olarak değerlendirmedik ama değerlendirmeye çalışıyoruz” ifadelerinde bulunan Hamarat, “Daha güzel değerlendireceğimiz günler gelecek. İyi ki Büyükşehir olduk.” diye konuştu.

Ünye Kent Gazetesi sahibi, program yorumcusu Gazeteci Ali Öztürk ile Oney Flash FM sahibi, program yorumcusu Hakan Korkmaz’ın Haftanın Yorumu programında konuk olan 23. ve 24 Dönem Ordu Milletvekili, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hamarat, merak edilenleri yanıtladı.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye’ye karşı haksızlık yapıp yapmadığı konusundaki görüşlerini dile getiren Mustafa Hamarat şunları söyledi;

Ordu, Büyükşehir’le daha çok tanınır, bilinir oldu

“Ordu, Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra özel bir tabelaya kavuştu. Artık 30 büyükşehir arasında adı geçiyor. Çok değil 8-10 sene önce siyasiler, liderler Giresun’da program yaparken ‘Ordu buraya gelsin’ diyordu, Ordu program yaparken Giresun buraya gelsin diyordu. Niye? Arada 40 km var, yakın. Bir de Samsun, Trabzon arasında kalmış iki küçük il algısı vardı. Şimdi artık öyle değil, Ordu, Büyükşehir olarak daha çok bilinir, tanınır oldu.

Büyükşehir demek, büyük hizmet demek…

Büyükşehir Belediyesi Ünye’ye hizmetlerinde eksiklik yapıyor mu, haksızlık yapıyor mu? Bu konuda bende somut bilgiler yok. Ama şu bir gerçek ki; Büyükşehir Belediyesi demek büyük hizmet demek. Ünye Limanı’nın büyütülmesi gerekiyordu. Bunu Ünye Belediyesi yapabilir miydi? Gücü burayı büyütmeye yeter miydi? Yetmediği için yıllardır öyle kaldı. Ama Büyükşehir’e geçince bakın limanın büyütülmesi için yapılan çalışmalar ortada. Ulusal ve uluslararası liman hizmeti verir hale geldi. 2 gemi yanaşır mı hesabı yaparken, bugün üç gemi aynı anda yanaşabiliyor. Daha da büyüyecek, daha büyük hizmetler verecek, Büyükşehir bunun için çalışıyor. Dediğim gibi Büyükşehir’in büyük gücü böyle büyük işlerin altından kalkabilir.

Büyükşehir’den vazgeçmek mümkün olamaz

Büyükşehir’den memnun olmayanlar olabilir. Herkesi memnun etme imkanı ne zaman, ne de oldu ki? Ama bu memnuniyetsizliği, ‘Büyükşehir’den vazgeçelim’ diye ifade etmeye kalkarsak, işte bu çok yanlış bir düşünce olur. Bir de ‘ben vazgeçiyorum’ demekle vazgeçmek asla mümkün olamaz. Sorun mu var, memnuniyetsizlik mi var? Akıllı insanlar hedefe varmak için ki bu hedef doğru hedefse a,b,c planı yapar. Yapar ve sorunu mutlaka çözer. Ama dediğim gibi sorun çözerken Büyükşehir gibi bir aygıta sahibiz. Büyük imkanları kullanma imkanımız var. Nitekim yapılan işlerle ilgili bana da bilgiler geliyor, ben de Ordu’yu 19 ilçe geziyor, görüyorum. Yollar asfaltlanıyor, sıcak asfalt dökülüyor, gerekli yerlerde beton yollar yapılıyor. Büyükşehir olmadan önce hangi ilçenin hangi beldesine, hangi köylerine giden yollar sıcak asfalt yapılabilirdi?

Büyükşehir olurken Ünye’nin rolü büyük…

Ayrıca bir gerçeğe özellikle dikkat çekmek istiyorum. Bugün bana sorsalar, Ordu’yu Büyükşehir, Ünyeliler mi yaptı deseler, ‘Hayır’ diyemem. Bir de “Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni Ünyeliler yönetiyor” desek ki, bu çok denilip söyleniyor. O halde bu ne demek oluyor? Büyükşehir oluyorken de Ünyeliler var, bugün idare ediyorken de...

İyi ki Büyükşehir olduk

Büyükşehir olarak daha iyi hizmetler olabilir miydi? Bunu tam olarak değerlendirmedik ama değerlendirmeye çalışıyoruz. Ama şu bir gerçek ki Büyükşehir hizmetlerinden daha çok yararlanmak, daha çok değerlendirmekle ilgili daha güzel günler gelecek. Kısaca şunu bir kez daha ifade etmek istiyorum, iyi ki Büyükşehir olduk. İyi ki elimizde Büyükşehir gibi çok değerli bir aygıtımız var.”

 

Ünye KENT Haber